Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

3 dage til TL: En munter klovn

Haugesund har en kontroversiel og munter træner, der kom til klubben på en lidt spøjs facon.
I de norske medier har Haugesunds træner Jostein Grindhaug kaldt sig selv for en ”Jovial Klovn”. Den muntre træner er faktisk kun i jobbet efter en meget pudsig historie.

Grindhaug skulle være med til at finde afløseren for Rune Skarsfjord, og i Örgryte havde de fundet en træner, der passede til deres profil, men hans økonomiske krav kunne Haugesund ikke efterleve.

Herefter blev Grindhaug indkaldt til møde hos sportschef Asbjørn Helgeland, og her skulle Grindhaug have spurgt: ”Jamen, hvis vi ikke kan finde en træner, skal jeg så ikke blive træner?”

Det blev den nuværende 39-årige træner, der fik tjansen, og igennem perioden har han gjort en dyd ud af at underspille rollen, og har blandt andet sagt, at han har det godt med, at Haugesund er en parrentes i norsk fodbold – altså at de måske ikke har det helt store fokus.

Skal de havne i toppen af ligaen – der starter i weekenden mod Vålerenga IF - kræver det, at holdet skal klare sig lidt bedre på udebane, for holdet er vanvittig gode på hjemmebane. I de sidste tre sæsoner er det kun blevet til tre nederlag på hjemmebanen. En i hver sæson… Ganske imponerende!

I forhold til sidste sæson har Haugesund hentet den 19-årige midterforsvarer Martin Bjørnbak, der faktisk er noget af en frisparkspecialist. I den anden ende af banen har holdet dog sin største styrke i Alexander Søderlund og Nikola Djurdjic, der tilsammen scorede 23 mål i sidste sæson.

Især Djurdjic har høj klasse, og det er noget af et mysterium, at han fortsat er i klubben. I sommer forlod angriberen Thomas Sørum klubben, og Djurdjic kan meget vel gøre det samme i den kommende sommerpause.

Afgørende for dette er naturligvis, om Haugesund kan fortsætte den gode hjemmebaneform samt forbedre pointene på udebane. Det kan sende dem helt i top, efter de sidste to år har sluttet på en sjetteplads – måske kan de blive mere end en munter pauseklovn – en ”Jovial Klovn”.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER