Torsten Brix

5 dage til TL: Dansker imellem brødre

Den danske ”Viking” - og tidligere Silkeborg-spiller - Martin Ørnskov debuterer i weekenden for Viking Stavanger, og her skal den erfarne Superliga-spiller løfte et hold – med mange unge spillere.
I Superligaen klinger efternavnet – Berisha – meget bekendt, da den tidligere Horsens-angriber Besart Berisha i 2005/06 scorede mål på samlebånd for den danske fængselsby, men i fremtiden vil efternavnet også komme til at have en stor betydning – i Norge. Hos danskerklubben Viking Stavanger skal Martin Ørnskov nemlig spille på midtbanen blandt de to talentfyldte brødre – Valon og Veton Berisha.

Viking spiller 4-2-3-1, og den tidligere Silkeborg-spiller få helt sikkert den centrale plads blandt de tre offensive midtbanespillere. På hver side af danskeren kan Ørnskov meget vel få den blot 19-årige norske landsholdsspiller – Valon – mens den blot 17-årige Veton kan komme til at spille på højrekanten.

Udover disse unge brødre har Viking også flere andre unge spillere i deres idealopstilling. Højrebacken Jon-Helge Tveita er 20 år, mens den nytilkomne angriber – Henri Anier – fra Estland er 21 år. I angrebet må Stavanger undvære de to skadede angribere – Partrick Ingelsten og Erik Nevland, hvilket kan åbne op for spilletid til Nery Cardozo, der kan blive den første spiller fra Paraguay i Eliteserien, men også den færøske landholdsangriber Joan S. Edmundsson, der er kommet fra Newcastle til denne sæson.

De sidste to angribere er henholdsvis 20 og 21 år, så der skal nok blive brug for Ørnskovs rutine, der er hentet efter 207 kampe for Silkeborg fra 2004 og til januars transfervindue, men det største fokus er på Berisha-brødrene.

Da Valon blev tilbud en kontrakt hos Viking, havde han ét ufravigeligt krav. Nemlig at lillebroren også skulle have en kontrakt. Det fik han tilbudt af den tidligere Brøndby-træner Åge Hareide.

Hareide er nemlig blevet manager i klubben og er dermed trådt tilbage fra den daglige træning, der nu varetages af den spanske cheftræner Josep Cloret. Men Hareide har masser af erfaring og kan utvivlsomt bruge noget af sin rutine fra tiden i Brøndby.

Viking har i den senere tid – ligesom Brøndby – underpræsteret i stor stil. De har ikke siden 1991, hvor Benny Lennartsson var træner, vundet det norske mesterskab. Det er sket på trods af, at klubben har et flot stadion, en sund økonomi med passende muligheder for spilleindkøb og en stor by i ryggen.

Så i den kommende sæson skal ”Vikingerne” lykkes, og taget truppen og indkøbene i betragtning er dette også sidste chance for Hareide. Så der er pres på med det samme for Ørnskov – der skal fungere blandt de unge talenter i Vikinger – blandt andet et par unge brødre!

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER