Torsten Brix

Transfer-update

Et stille ”vindue” – uden meget gennemtræk…
I nat smækkede januars transfervindue stille i. For imens klubberne i de seneste vinduer har været særdeles aktive forholdt det sig helt anderledes denne gang.

I Premier League har Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson flere gange sagt, at han ikke vil bruge januars transfervindue til de store handler, og det har skotten heller ikke gjort denne gang. Ind er kommet den klubløse Paul Scholes og Frederic Veseli, der er hentet hos mesterskabsrivalerne fra Manchester City.

Netop City har kun hentet David Pizarro på en lejeaftale fra Roma, og den aldrende midtbanespiller skal forsøge at give noget mere bredde til City's defensive midtbane i den trup, der ellers er styrket helt vanvittigt i de seneste vinduer. I Chelsea er den ombejlede Gary Cahill byttet med Alex i truppen, der også har sagt farvel til Nicolas Anelka. I Arsenal har Arsène Wenger ikke brugt januar til at forstærke den trup, der i øjeblikket er kommet udenfor den meget attraktive Top 4.

Lige udenfor Top 4 er Newcastle også, og de har styrket deres i forvejen gode offensive med Papiss Demba Cisse, der er kommet fra Freiburg. Derudover har Premier League fået nok en Cisse, da det meget oprustende QPR har hentet Djibril Cisse til angrebet, der også blev styrket med Bobby Zamora fra Fulham.

I Liverpool skete der ikke det store, imens Tottenham brugte januar til at skille sig af med flere spillere som Vedran Corluka, Sebastien Bassong, Roman Pavlyuchenko og Steven Pienaar. Flere af disse er blevet udlejet, som Corluka der skal til Leverkusen.

Netop i Leverkusen blev Nicolaj Jørgensen udlejet til Kaiserslautern, men generelt havde Bundesligaen også et roligt vindue. En anden ”dansker” – Mohammed Zidan - skiftede til Mainz05, mens der var angriberbytte i Stuttgart. Den meget udskældte Pavel Pogrebnyak blev sendt til Fulham, og i stedet kom Vedada Ibisevic fra Hoffenheim. I Wolfsburg fortsatte de deres vanvittige udskiftninger i truppen. Otte nye spillere og fem sendt væk – blandt andet Thomas Kahlenberg, der er blevet udlejet til Evian.

I Hamburg lavede den danske sportschef – Frank Arnesen – intet i dette transfervindue, efter de i sommer byttede meget rundt. Også Bayern München og Schalke04 har været meget passive.

I Serie A tog Sulley Muntari det svære skifte imellem de to Milano-klubber – Inter og AC Milan, mens Roma sendte Marco Borriello til Juventus. Fra ”den gamle Dame” blev danske Frederik Sørensen udlejet til Bologna, og Vincenzo Iaquinta røg til Cesena. Derudover tog den kun 18-årige Kenneth Zohore til Fiorentina – hvortil Alberto Gilardino også kom.

Barcelona skilte sig af med ”problembarnet” Aleksandr Hleb, og derudover blev Maxwell solgt til nyrige PSG. Hos konkurrenterne fra Real Madrid og Valencia er der ikke sket nogen ændring i truppen. I Sevilla vendte ”Den fortabte søn” Jose Antonio Reyes hjem, og Kris Stadsgaard forlod også Malaga til fordel for FCK.

I den hjemmelige andedam blev de sidste timer i aftes brugt på, at to venstrebenede spillere blev udlejet. FCK sendte Johan Absalonsen til Horsens og Kasper Lorentzen smuttede fra Jylland til Sjælland. De regerende mestre tyndede noget ud i truppen, der blandt andet mistede Martin Bergvold, Søren Frederiksen, Johnny Thomsen og Zohore.

OB og FCM sendte også flere spillere ud af truppen. Fynboerne tog afsked med Jonas Troest, Djiby Fall, Chris Sørensen og Peter Utaka mens FCM blandt andet droppede: Ken Fagerberg, Kasper Jensen, Morten Nielsen og Christian Sivebæk.

Den klub der kom mest styrket ud af januar var bundholdet Lyngby, der hentede Thomas Rasmussen, Martin Bergvold og Rajko Lekic. Men samlet set har transfervinduets åbning ikke skabt meget gennemtræk…


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER