Torsten Brix

PSG – Prinser Som Ganso

Fredag satte Carlo Ancelotti sig i det varme PSG-trænersæde, og der kan være noget stort under opsejling - efter en rigmand fra Qatar er kommet til Parc des Princes.
- Vi har kæmpe ambitioner. Selvfølgelig vil vi vinde den franske liga, og vi vil spille med i Champions League, og gøre det så godt som muligt der. Men diskussionen er ikke, at nummer et er godt og nummer to er skidt. Projektet er større end det.

Sådan sagde den 52-årige Carlo Ancelotti – ifølge AFP – fredag, da han blev præsenteret som træner for Paris Saint-Germain. Den erfarne italienske træner skal overtage trænersædet fra Antoine Kombouare, der godt nok efterlod PSG på førstepladsen, men trods dette leverede han slet ikke den vare, som klubbens nye ejer Nasser Al-Khelaifi krævede.

Med ankomsten af Al-Khelafi i sommer startede en gigantisk forbrugsfest i den franske hovedstadsklub, og nogle af de største fodboldnavne – overhovedet – har været sat i forbindelse med PGS, og der er allerede blevet købt stort ind.

Indtil videre er det blevet til flere franske landsholdsspillere. Det startede med ”Les Bleus-angriberen” Kevin Gameiro. Herefter fulgte landsholdkammeraterne Jeremy Menez og Blaise Matuidi. Sidstnævnte er blevet sammenlignet med klubbens nye assistenttræner Claude Makélélé, som sammen med Ancelotti kommer til at tegne den sportslige profil - sammen med sportsdirektør Leonardo.

Udover Blaise er den centrale midtbane også blevet styrket efter indkøbet af Mohamed Sissoko fra Juventus, men det største indkøb var naturligvis den 22-årige ombejlede argentiner Javier Pastore.

Pastore har sat sit aftryk på det franske tophold og har været en del af “Paris' nye fantastiske kvartet”, som udover Pastore består af Menez, Nene og føromtalte Gamerio, der kom til klubben fra Lorient. Her har Gamerio scoret 22 og 17 mål i de to forgangne sæsoner. I de første 19 liga-kampe for PSG er det blevet ni mål. Men i de sidste ni kampe er det kun blevet til den enkelte scoring fra kampen mod Sochaux.

I denne måltørke gik han også målløs fra kampen mod ærkerivalerne fra Marseille, og de manglende mål blev afgørende for Kombouares fyring og dermed ansættelsen af Ancelotti, selvom holdet nok også var tiltrængt en ”større” træner end Komboures.

Omkring 0-3 nederlaget til Marseille gik der tre kampe, som kun gav et point, og det stod naturligvis slet ikke mål med de store ambitioner i klubben. I samme weekend, som PSG tabte til Marseille, vandt overraskelsen Montpellier over Sochaux, og dermed havde PSG tre point op til førstepladsen.

Det startede fyringsrygterne om Kombouare, og kort før jul blev det en realitet. Dermed var vejen banet for den større fodboldpersonlighed Ancelotti, og han kan godt starte med at finde ønskesedlen frem. For ifølge rygterne vil det i fremtiden være muligt at se spillere som David Beckham samt supertalenterne Eden Hazard og Ganso på Parc des Princes. Ancelotti er også klar til noget stort.

- Målet er, at klubben skal vokse, at klubben er konkurrencedygtig i Frankrig, men især i Europa. Jeg har et kæmpe ansvar...

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER