Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Sådan har Udinese tjent 590.000.000

Udinese må være Serie A's bedste fodboldkøbmænd… Se her listen over seks kanon-handler, som den tidligere dansker-klub har lavet og læs samtidigt om et lidt overraskende tophold i Støvlelandet.
Lørdag aften vandt Udinese 1-0 over Inter på Giuseppe Meazza. Kampen fik en dramatisk afslutning, da begge hold misbrugte straffespark i slutminutterne, men trods dette er det en flot præstation af Udinese at vinde på udebane over Inter, der blandt andet brugte spillere som Julio Cesar, Esteban Cambiasso, Mauro Zarate og Diego Milito. En stor præstation af Udinese som kommer efter, at træner Guidolin op til kampen – ifølge Tipsbladet – skulle have sagt:

- Helt ærligt, så tror jeg ikke, at vi kan holde os i toppen over en hel sæson. Vores mål er stadig at opnå 40 point og undgå nedrykning. Men lad os nu se - hvis vi opnår de 40 point hurtigt, kan vi begynde at sætte nye mål.

Fakta er, at Udinese – inden søndagens kampe – indtager andenpladsen i Serie A med 27 point efter 13 af de 38 kampe. Jo… de skal nok nå de 40 point. Men hvad er det for en fodboldklub, der gennemlever den formfremgang.

Holdet er stærkt på hjemmebanen, hvor de seks kampe har givet seks sejre. Derudover har holdet en stærk defensiv i den lidt pudsige 3-4-1-1-1 formation, hvor de tre forreste – Asamoah, Flores og Di Natale er blandt holdets største profiler. I de selvsamme 13 kampe har holdet kun lukket seks mål ind… og man skal have arbejdstøjet på for at spille for klubben, der ligger tæt op af grænsen mod Slovenien. Niki Zimling har tidligere spillet i Udinese, men det blev aldrig til den helt store succes, hvilket danskeren har begrundet på følgende måde - til Jyllands-Posten:

- Skiftet til Udinese var ikke godt for min landsholdskarriere, men så gav opholdet mig så meget andet. Jeg fik smagt på livet som fuldtidsprofessionel i en hård liga. Uden den erfaring havde jeg ikke stået her som landsholdsspiller i dag. Jeg fik et mindre chok i Udinese. Jeg troede, at jeg lige kunne få lidt tid til at finde mig til rette, men jeg blev klogere. Man skal præstere noget fra dag 1. Ellers er du væk igen. Jeg var der ikke 100 pct. fra den første dag og så røg jeg ud. Den erfaring lærte mig, at livet som professionel fodboldspiller er alt eller intet. Så den tankegang lever jeg efter i dag…

Byen Udine har haft flere danske fodboldspillere – som Martin Jørgensen, Morten Bisgaard, Per Krøldrup, Allan Gaarde, Thomas Thorninger – men den mest kendte er Thomas Helveg, der blev solgt meget dyrt – efter danske forhold – til AC Milan. Det er langt fra første gang, at Udinese sælger sine spillere meget dyrere, end de har købt dem.

Som Indkast.dk skrev efter sommerens transfervindue, var Udinese Calcio den klub i Verden, der tjente mest i det sidste transfervindue, da deres overskud var på hele 410 millioner kroner. Her følger klubbens seks bedste handler, der har indbragt næsten en halv milliard kroner i fortjeneste.


1. Alexis Sánchez
Købt for 20 millioner kroner
Solgt for 200 millioner kroner
Gevinst: 180 millioner kroner

2. Gökhan Inler
Købt for 5 millioner
Solgt for 105 millioner
Gevinst: 100 millioner kroner

3. Sulley Ali Muntari
Købt for 2 millioner kroner
Solgt for 87 millioner kroner
Gevinst: 85 millioner kroner

4. David Pizarro
Købt for 3 millioner kroner
Solgt for 86 millioner kroner
Gevinst: 83 millioner kroner

5. Vincenzo Iaquinta
Købt for 1 millioner kroner
Solgt for 80 millioner kroner
Gevinst: 79 millioner kroner

6. Asaoah Gyan
Købt for 2 millioner kroner
Solgt for 65 millioner kroner
Gevinst: 63 millioner kroner.

Samlet gevinst for Udinese: 590.000.000 kroner.


Trods disse store spillersalg har klubben fra Udine, hvilket svarer til Aalborg, formået at holde fast i det sportslige. Det bevidner den nuværende placering, ligesom sidste sæsons 4. plads i Serie A, der gjorde, at holdet kom i Champions League-kvalifikationen. Her mødte de Arsenal, og i London udspillede de til tider Arsène Wengers tropper, og Indkast.dk skrev blandt andet i kampreferatet:

Kampen var imellem nr. 4 fra både Serie A og Premier League fra den forgangne sæson. Bedømt ud fra kampen var Udinese bedst, men – som nævnt flere gange i artiklen, var det et ungt Arsenal-hold, der fik et godt resultat. Arsenal spillede ikke godt, så Udinese må rejse bitre hjem til støvlelandet. De skulle have haft mere ud af kampen på Emirates. I overtiden var Walcott ved at "stjæle" en 2-0 sejr, men en superredning af Samir Handanovic forhindrede dette. Det havde heller ikke været rimeligt!

Årsagen til den flotte sportslige bedrift skyldes ikke mindst sportsdirektør Fabrizio Larini samt talentspejderne – Christian Agurio og Andrea Carnevale. De har blandt andet hentet et stort svensk talent til klubben ved navn - Joel Ekstrand.

Ekstrand fik debut mod slutningen af sidste sæson, og med til historien hører en pudsige beretning, som beskriver hyggelige og intime Udinese meget godt. Efter kampen måtte Ekstrand give pizzaer til hele holdet, da sejren over Lazio skulle fejres. Dette foregik på det lokale pizzaria - lige omkring hjørnet fra Stadio Friuli…

En sådan episode kan man vel ikke forestille sig var sket, da Ekstrands landsmand – Zlatan Ibrahimović fik debut AC Milan, der for tiden er det eneste hold, som er placeret over dem i Serie A. Det ville forekomme utænkeligt… ligesom det vil være i Inter, der lørdag aften tabte til Intertoto Cup-vinderen fra 2000 – Udinese Calcio.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER