Lasse Vøge Christensen

Her er de: Fremtidens danske stjerner

Det ser meget lovende ud for dansk landsholdsfodbolds fremtid. A-landsholdet har potentiale til noget stort. Og ungdomslandsholdene bugner med stortalenter. Indkast.dk giver dig her et bud på, hvilke unge spillere der kommer til at hitte i fremtiden.
Efter en del års dvale er det danske landshold igen nationens absolutte stolthed. Det er et boldbesiddende landshold, der med unge nøglespillere som Eriksen, Bendtner, Boilesen og Kjær kun bliver bedre i løbet af de næste par år.

Men ikke nok med det. De seneste ti års ekstremt fornemme arbejde fra de danske klubbers ungdomstrænerne har omdannet de danske ungdomslandshold til en regulær talent-guldmine.

Vi giver herunder et bud på, hvilke unge danske spillere, der kommer skinne klarest i fremtiden. Det skal siges, at vi kunne fremhæve rigtig mange, men vi nøjes i første omgang med disse syv.

Patrick Olsen (f. 1994)
Patrick Olsens navn er allerede noteret hos mange europæiske storklubber. Brøndby-spilleren er en drøm af en defensiv midtbanespiller, der udover et heroisk løbepensum også har et mesterligt overblik. Han blev af UEFA udnævnt til Allstar-holdet efter U17-EM-slutrunden i maj i år. Bemærk i øvrigt, at han allerede som 16-årig var han en del af Brøndbys U19-mandskab.

Kasper Larsen (f. 1993)
Det er med god grund, at OB har hastet med at få skrevet med den nu 18-årige midterforsvarer Kasper Larsen. Han har nemlig benene proppet med fodboldtalent, og han er en forsvarsspiller, der på mange måder minder om Daniel Agger. Han er allerede inde omrking OB's Superliga-trup. Derudover er han en meget vigtig del af det OB-mandskab, der pt. fører U19-ligaen. Han er desuden også en af de første spillere på det danske U19-landsholds holdkort.

Pierre-Emile Højbjerg (f. 1995)
Den 16-årige Brøndby-spiller beskrives som et kæmpetalent. Han huserer på den central midtbane, hvor det primært er hans offensive talenter, der skinner igennem. Han er en vigtig brik på det nye og meget talentfulde U17-landshold, der netop har vundet sin EM-kval.-pulje ved blandt andet at tæve Italien med 4-1.

Lucas Andersen (f. 1994)
Forventningerne til 17-årige Lucas Andersen er allerede skyhøje. Som 16-årig fi khan debut på AaB's Superliga-mandskab. Og her fik hans kælne boldbehandling og utrolige retningsskift straks selv garvede liga-spillere til at ligne nonner på rulleskøjter. Det er vist kun en lidt skrøbelig krop, der kan forhindre Lucas Andersen i at blive et stort navn i Europa.

Riza Durmisi (f. 1994)
Riza Durmisi fra Brøndby er definitionen på en moderne back. Venstrebensspilleren er nemlig mindst ligeså god frem ad banen som han er i det defensive. Han er ekstremt hurtig, og hans rappe fødder gør det til helvede at være i en en-mod-en-situation med ham. Han kan også spille kanten, men det er som venstreback, at han har muligheden for at nå meget, meget langt.

Kenneth Zohore (f. 1994)
Kenneth Zohore har allerede været i overskrifterne flere gange. FC København-spilleren var nemlig kun 16 år, da han debuterede i Superligaen, og inden han var fyldt 17 år, havde han spillet Champons League-fodbold på Camp Nou. Zohore står pt. med den udfordring, at han skal bevise sit værd over for FCK's nye træner Roland Nilsson. Men et talent som Zohores bliver umuligt at holde nede.

Viktor Fischer (f. 1994)
Ham kender de fleste fodbold-interesserede i Danmark allerede. Fischer skiftede i sommer til Ajax, og her har han fået en fremragende start på tilværelsen. Han starter inde på det famøse A1-hold hver gang, og han har næsten nettet i samtlige turneringskampe. Derudover har han markeret sig flot i NextGen-turneringen, der er ungdomsfodboldens svar på Champions League. Her har han blandt scoret mod Aston Villa og Fenerbahce. Signaturen på denne artikel tror ikke, det varer længe, før Fischer for lov at snuse til A-truppen i Ajax. Og derfra kan det gå hurtigt. Spørg bare de to danske A-landsholdsspillere Nicolai Boilesen og Christian Eriksen.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER