Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Doven FCK-Plzen

Ærgerlig nedtur i PARKEN, som FCK ikke kan rejse sig fra. Dertil har de simpelthen for mange tømmermænd efter det første møde med Plzen. I FCK er de ikke glade for ordet fiasko, men det er resultatet af tirsdagens kamp…
- Carlsberg mod Pilsner Urquell. 5,5 % alkohol mod 4,4 % alkohol. Det bliver en hård kamp.

Sådan skrev sportsjournalist Jirí Benes fra Denik, da UEFA-lodtrækningen til CL-gruppespillet gav et møde imellem Plzen og FCK. Det blev en hård kamp… bare ikke så hård for tjekkerne – men i den grad for FCK's nye sammensatte hold.

FCK er i en anden forfatning i forhold til sidste sæson – det må ikke være overraskende for nogen! Men at bunden var så lav, bør være overraskende for mange.

De regerende danske mestre har spillet syv kampe siden sommerpausen. De seks er vundet, og fem gange er der ikke blevet scoret imod FCK. Men historien om den gode FCK-optakt frem mod tirsdagens blamache mod Plzen giver jo bare mere benzin til det debatbål om, at danske hold alt for ofte flopper i de europæiske kampe. Glem nu ikke at Brøndby fornyelig blev slået ud af Europa League af SV Ried.

Ligesom SC Ried er Viktoria Plzen næsten et ukendt hold i europæisk fodbold, hvilket gør det hele endnu mere bittert. For lad os bare slå det fast… FCK er ude. De vinder ikke 3-0 i Tjekkiet.

Men hvorfor gik det så galt mod et hold, der kun har spillet europæisk fodbold to gange før. I sidste sæson – og så i 1971!

Den største årsag er uden diskussion holdets akutte mangel på en leder, der kan samle det sammensatte hold. Meget tankevækkende er det vel, at holdets anfører er Mathias Zanka Jørgensen på 21 år.

Behovet for lederen bliver naturligvis endnu større, når der er kommet en ny træner, nye spillere, en ny anfører – og det efterfølgende nye hierarki, som disse ændringer skaber.

Derudover må den sportslige ledelse – og i særdeleshed sportschef Carsten V. Jensen - også hænges til tørre for ikke at have skaffet nogle bedre erstatninger for f.eks. Pospech, Wendt, Grønkjær og Kvist.

FCK-ledelsen må længe have vidst, at der ville ske markante ændringer i denne sommerpause, men erstatningerne er slet ikke gode nok til europæisk fodbold, og de er heller ikke fundet tids nok.

I forhold til den kedelige - nye - træner Roland Nilsson kan han ikke klatres for ikke at skabe et bedre fundament på de bare seks uger, som han har været ansvarlig. Det er simpelthen ikke muligt og derfor ikke en rimelig kritik.

Op til tirsdagens kamp har tjekkernes niveau været diskuteret i danske medier, og der har været draget mange paralleller til Rosenborgs niveau i forhold til tidligere. Men glem alt om det… for kampen sidste år mellem Rosenborg og FCK giver ikke et rimeligt billede af hverken FCK eller det norske holds styrker for tiden – så det kan ikke bruges til at beskrive FCK-nedturen mod Plzen.

Men nok engang må vi vende tilbage til FCK's tidligere niveau. Det er svært ikke at gøre dette, da vi i den forgangne sæson har været forkælet med storkampe i PARKEN. Men eftersom profilerne har forladt FCK, skal vi nok bare vænne os til, at de næste store kampe i nationalareanet skal findes i Superligaen – desværre!

For selvom FCK vandt 3-0 i 2009 i Prag, sker det ikke næste onsdag, selvom tjekkerne faktisk er på udebane. UEFA har nemlig på grund af stadionrenovering flyttet returkampen til Eden Stadion i Prag. I forrige sæson tabte Plzen ikke en eneste af deres 15 hjemmekampe, men i weekenden tabte de 1-2 til Bohemians på - Eden Stadion.

Jo jo… det er sødt med lidt optimisme, men hvis man skal være realistisk, skal man ikke levne FCK mange chancer. Plzen var jo i gårsdagens FCK-møde uden de karantæneramte profiler – midtbaneslideren Petr Jiracek og den europæiske topscorer Marek Baros. De var ikke med i PARKEN – men det var vel også meget godt, for ellers var det jo gået helt galt… hvis der altså findes noget, der er værre end en fiasko!

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER