Torsten Brix

0 dage til BL-start: Unge målmænd

Zieler, Trapp, Fährmann, Stegen, Baumann og Neuer.
Ron-Robert Zieler – Hannover96 – 22 år

- Er i landstræner Joachim Löws søgelys til det tyske landshold. Den tidligere Manchester United-spiller startede først sin Bundesliga-karriere i 2010.


Kevin Trapp – Kaiserslautern – 21 år

- Fik Bundesliga-debut i sidste sæson og gjorde det så godt, at han var en seriøs bejler til førstevalget i Kaiserslautern. Værste konkurrent er nr. 1 - Tobias Sippel – på bare 23 år.


Ralf Fährmann – Schalke04 – 22 år

- Er udråbt til at blive afløseren for Manuel Meuer, der er taget til storebroderen Bayern München. Fährmann fik debut i 2008 og får store roser af træner Rangnick.


Marc-André tre Stegen – Mönchengladback – 19 år

- Har spillet masser af ungdomslandsholdskampe for Tyskland og spillede faktisk også flere kampe i den tyske nedrykningskamp i den forgangne sæson.


Oliver Baumann – Freiburg – 21 år

- Trods den unge alder spillede Baumann 31 kampe i sidste sæson for Freiburg og lavede faktisk flere gode præstationer.




Indkast.dk har talt med Euro-sports Bundesliga-ekspert Henrik Hvillum, der mener følgende:

- Den fine tyske tradition med klassemålmænd fortsætter. Tænk blot på Sepp Maier, Toni Schumacher og Oliver Kahn. Derudover slår det målrettede ungdomsarbejde, som det tyske fodboldforbund satte igang efter EM-fiaskoen i 2000 også igennem på den udsatte plads.

- Man kunne sagtens have tilføjet verdens måske bedste målmand, Manuel Neuer, til ovenstående liste, for den nye Bayern-keeper udspringer af den samme fremsynede tankegang: At de unge får chancen, selv om man i fodboldverdenen ofte sidestiller gammelt med godt mellem stængerne. Sådan er det ikke i Bundesligaen, men til gengæld får man også hurtigere silkesnoren, hvis man ikke præsterer.

- Tobias Sippel var en profil da Kaiserslautern rykkede op i 09/10, men tabte pladsen til Kevin Trapp i 10/11, Florian Fromlowitz var redningsmand i Hannover 96 da Robert Enke døde så ulykkeligt, men røg ud, da Zieler viste sig bedre. Med andre ord, så skal de unge også holde niveauet, ellers er det ud!

- Landstræner Löw må til gengæld juble i sit stille sind, for landsholdet får ikke problemer på målmandsposten i de næste mange år, hvis den gode udvikling fortsætter. At man udover de nævnte også kan betegne de lidt ældre ankermænd som Roman Weidenfeller(Dortmund), René Adler(Leverkusen) og Tim Wiese(Werder Bremen) som gode til deres arbejde må siges at være udtryk for, at man gør alting rigtigt i "avlsarbejdet" med lokale målmænd i Tyskland.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER