Torsten Brix

3 dage til BL-start: Mægtigste spillere

Sportsbild har lavet en liste over de mægtigste spillere i tysk fodbold – altså dem, som har mest magt på deres klubhold og landsholdet.
1. Phillip Lahm – Bayern München
2. Manuel Neuer - Bayern München
3. Lukas Podolski – FC Köln
4. Bastian Schweinsteiger - Bayern München
5. Sami Khedira – Real Madrid
6. Thomas Müller - Bayern München
7. Mario Gomez - Bayern München
8. Miroslav Klose – Lazio
9. Mats Hummels – Dortmund
10. Per Mertesacker – Werder Bremen
11. Mesut Özil – Real Madrid.


Indkast.dk har talt med Euro-sports Bundesliga-ekspert Henrik Hvillum, der mener følgende:

- Ikke overraskende er Philip Lahm placeret øverst på listen over de mest indflydelsesrige spllere i Bundesligaen. Bayern-kaptajnen siger sin mening uden at fægte med armene eller anlægge en skinger tone. Det behøver han ikke, for mandens intelligens, autoritet og udstråling er nok til, at folk lytter. Tænk blot på historien fra 2009, hvor han udtalte sig kritisk om sin klubs indkøbspolitik, fik en rekordstor bøde, men endte med at få anførerbindet, slippe for bøden og stige til tops i hierakiet.

- Læg dog mærke til, at der er fem Bayern-spillere og et par ex'er på listen. Det kan givetvis medføre magtkampe på Säbener Strasse (Bayern Münchens hjemmeadresse) og intern splid i landsholdstruppen, fx under et langt EM eller VM. På den anden side, sådan har det altid været i tysk fodbold, og hovedreglen er, at både Bayern og landsholdet præsterer bedst, når der er lidt støj på linien blandt de store profiler.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER