Torsten Brix

Brasilien – år 2014

Mange kritikere er efter Menezes' nye brasilianske landshold, men på papiret er det altså stærkt – rigtig stærkt endda. Se bare her!
Til den næste VM-slutrunde er værterne fra Brasilien sikret deltagelse, og derfor deltager de ikke i kvalifikationen. Efter flere af holdets træningskampe har de været voldsomt udskældt, hvilket virker underligt, når man ser på holdets materiale.

Indkast.dk har kigget holdet efter i sømmene og giver her vores bud på, hvordan holdet vil komme til at se ud, når den næste VM-slutrunde starter i den fodboldgale nation. Holdet spiller 4-2-3-1…


Målmand – Julio Cesar:
I sidste VM-slutrunde fejlede den stærke Inter-keeper i kvartfinalen mod Holland, men trods dette må han være det sikre valg mellem stængerne, selvom Cesar til den tid vil være 34 år.


Højreback – Daniel Alves:
Her har det sydamerikanske landshold igennem en årrække haft et luksusproblem, da de i Maicon og Alves har haft to af verdens bedste på positionen. Ved flere lejligheder har Maicon spillet backen, og Alves har været rykket længere frem på banen, hvilket næsten forekommer logisk, da Barcelona-spilleren vel er verdens mest offensive højreback. I 2014 vil Alves være 31 år, og Maicon vil være to år ældre, så mon ikke det ender med Alves, hvis ikke Brasiliens talentudvikling fremstiller nok en ”Cafu”.


Central-forsvar: David Luiz
Chelsea-spilleren med den store hårpragt blev dyrt indkøbt i januar, og han har vist sig at være alle pengene værd. Luiz har ved flere lejligheder været målfarlig i de store Premier League-kampe, og taget i betragtning, at han kun er 27 år i 2014, ligner han et sikkert valg i midterforsvaret.


Central-forsvar: Thiago Silva
Luiz vil sikkert danne par med Thiago Silva, der har oplevet en komet-karriere hos AC Milan, hvor han bl.a. er blevet rost meget af klublegenden Paolo Maldini, der har kaldt brasilianeren for en helt, og i mesterskabsrusen kom der også rosende ord fra Alessandro Nesta. Silva er stærk i luften, men også sublim med bolden og en ganske god dribler, hvilket altså har været medvirkende til de rosende italienske gloser. I 2014 er han 29 år!


Venstreback: Marcelo
Blev en smule overraskende ikke udtaget til VM2010, hvilket kunne hænge sammen med hans manglende erfaring. I 2014 vil Real Madrid-spilleren blot være 26 år, men hans offensive spillestil vil – sammen med Alves – give det brasilianske landshold nogle meget stærke og ekstremt offensive backs, som dog kan komme i defensive problemer.


Defensiv midtbane-spiller: Lucas Leiva
Leiva har sendt Christian Poulsen meget langt væk fra en plads i startopstillingen i Liverpool, og eftersom brasilianeren netop har underskrevet en ny aftale med Meyside-klubben, vil det brasilianske landsholds i 2014 have en midtbanespiller, der kan lukke mange huller bag de mange offensive spillere på det brasilianske landshold. Leiva har startet tre kampe under den nye landstræner – Menezes – og har haft det forpligtende 5-tal på ryggen. Han blev ligesom Marcelo fundet for let til VM2010, men på hjemmebanen kan tingene meget vel se helt anderledes ud.


Defensiv midtbane-spiller: Ramires
Fik øgenavnet ”den blå kenyaner” i sin tidligere klub – Cruzerio – pga. holdets farve trøjer, men også fordi han løber ufattelig meget i en fodboldkamp. Det har de også oplevet i Chelsea, hvor den fysiske spillestil har givet ham tilnavnet ”Rambo”. Ramires og Leiva vil i de kommende år få meget brugbar erfaring fra Premier League, som har et internationalt snit over sig og en spillestil, der minder meget om den, som de bedste hold vil spille til VM2014.


Offensiv midtbane-spiller: Ganso
Jah… Ramires og Leiva vil utvivlsomt få store rum at lukke, for de næste fire spillere fylder ikke meget i den brasilianske defensiv, men det er ikke noget helt nyt. Første mand er Ganso, der har et forbilledligt samarbejde med kometen Neymar, når de spiller sammen i Santos. Det bliver de næppe ved med, da de europæiske topklubber kæmper en hård kamp om at få lange kontrakter med de attraktive – og unge – brasilianere, der helt sikkert vil få en hovedrolle til VM2014. Gansos rigtige navn er i øvrigt: Paulo Henrique Chogas de Lima. Mere brasiliansk bliver det ikke for den brasilianske ”10'er”, der er blevet sammenlignet med selveste Zinedine Zidane.


Offensiv midtbane-spiller: Neymar
Bruger utvivlsomt meget tid på at sætte sit hår – hver dag! Men det gør ikke noget, for her er tale om en superstjerne i svøb. Frisuren gør, at han ligner lidt en indianer, men tag ikke fejl. Neymar er bare 19 år og et af verdens hotteste fodbold-talenter, og han må være et sikkert kort for landstræner Menezes til VM2014. Den tidligere træner Dunga valgte Neymar fra i 2010, men Menezes laver næppe samme fejl. Han har siden sidste slutrunde fået debut på det brasilianske landshold og scorede bl.a. to mål mod Skotland fornyelig.


Offensiv midtbane-spiller: Lucas Moura
Den mest ukendte af den offensiv kvartet… jah faktisk på hele holdet, men igen… pas på med at undervurdere Moura. Sao Paolo-spilleren er kun 18 år, men han er inde i en vanvittig udvikling. Moura blev først rykket ind i førsteholdstruppen på klubplan for et år siden, men trods dette har han allerede fået debut på A-landsholdet. Klublegenden Rogerio Ceni har beskrevet holdkammeraten som værende: ”Den bedste spiller i et årti”.


Angriber: Pato
Selvom det virker til, at Pato har spillet længe for de italienske mestre - AC Milan - må man ikke glemme, at den brasilianske angriber kun er 21 år. Årsagen til, at man kan fejlvurdere Patos alder, er, at den sydamerikanske angriber – ligesom mange før ham – har levet et vildt liv i Europa, som de er kommet til meget unge. Pato har trods sin unge alder allerede været gift med den brasilianske skuespiller – Stefany Brito – og på rygtebasis haft noget kørende med Miss World 2010 – Debora Lyra. I øjeblikket bor Pato sammen med klubejer og den italienske præsident Silvio Berlusconis datter – Barbara. Så Pato har hygget sig i de mange skadespauser, der indtil nu har været med til at præge en ellers storslået karriere.



Er du enig i holdets formation, eller tror du, at andre skal sættes på holdet?
- som Gremio-keeper Victor
- Youtube-helten Jean Carlos Chera
- eller Robinho, der til 2014 vil være 30 år.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER