Prashanth Sivapalan

Málaga FC – Ny topklub i Spanien?

Købestærk danskerklub, der ligger i Spaniens sjette største by, er i færd med massiv oprustning af truppen, så holdet kan drille storholdene i La Liga.
Spansk fodbold har i gennem en årrække været domineret af Real Madrid og FC Barcelona. Selvom klubber som Villarreal, Valencia og Sevilla har forsøgt at udfordre de store giganter i Spanien, har de altid stået i skyggen af to af fodboldverdenens absolutte topklubber. Valencia, der i sidste sæson sluttede på en tredjeplads, er den eneste klub der de seneste ti år har formået at stjæle mesterskabspokalen fra madrilenerne og catalanerne.

Det vil den sydspanske La Liga-klub i Málaga - byen der mest er kendt for sin prominente maler, Pablo Picasso - lave om på. Málaga FC, der gennem det seneste års tid har hentet kompetente spillere, signalerer, at klubben vil byde Spaniens bedste klubber op til dans.

I sommerens transfervindue har den andalusiske klub allerede forstærket holdet med stjerner som Ruud Van Nistelrooy, der tidligere har optrådt for Real Madrid og Manchester United, den spanske kantspiller, Joaquín, fra Valencia, den franske landsholdsspiller, Jérémy Toulalan fra Lyon og det argentinske stortalent, Diego Buonanotte. Det vidner ikke blot om, at klubben er ressourcestærk – men spillerne tror også på projektet, og det betyder samtidig, at Málaga er en attraktiv klub for spillere i de øvrige europæiske klubber.

Málaga FC, som sluttede på en 11. plads i La Liga i sidste sæson, har haft økonomiske vanskeligheder siden starten af 90'erne, og den spanske klub har været gennem en rutsjebanetur i de spanske divisioner. Sydspanierne har sågar været nede i den fjerde bedste række – Tercera División.

Sidste sommer købte forrentningsmanden, Sheikh Abdullah Al Thani, den spanske klub og indikerede, at der var nye tider på vej i Málaga. Rigmanden, der er beslægtet med den royale familie i Qatar, er samtidig klubbens præsident, og han har siden sin ankomst i juni 2010 hentet store navne til Málaga. I efteråret ansatte præsidenten den tidligere Villarreal- og Real Madrid-træner, Manuel Pellegrini, og i vinter hentede han rutinerede kræfter i form af Júlio Baptista, Maresca og Martín Demichelis.

Præsidenten har i alt hentet seks nye ansigter i sommerens transfervindue og ser således ud til at holde sit ord. At være en seriøs kandidat til at vinde mesterskabet for Málaga, der senest rykkede op i Spaniens bedste række i 2008, er formentlig en stor mundfuld for klubben, men det er bestemt ikke urealistisk at sigte efter europæisk fodbold for havnebyen, hvis økonomiske krise hører fortiden til.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER