Torsten Brix

Danmark forpassede!

Lederen skriver: Keld Bordinggaards drenge skuffede stort og jah… Indkast.dk er ikke bleg for at kalde nederlaget til de pointløse islændinge for: EN GIGANTISK SKUFFELSE med en snært af fiasko over sig…
- På Island bor der 325.000, hvilket svarer til antallet af indbyggere i Århus kommune, og trods dette formår vulkanøen at skabe store sportsnavne indenfor fodbold og håndbold.

Sådan skrev Indkast.dk i kampreferatet af Danmarks 2-0 EM-kvalifikationssejr over Island for en lille måneds tid siden. Lørdag aften havde de danske U-21 drenge en gigantisk chance for videre avancement i turneringen på hjemmebanen og dermed vise sig stærkere til talentudvikling.

MEN Keld Bordinggaards drenge skuffede stort og jah… Indkast.dk er ikke bleg for at kalde nederlaget til de pointløse islændinge for: EN GIGANTISK SKUFFELSE med en snært af fiasko over sig…

Op til kampen var indtrykket ellers solidt, men fodbold er altså resultatbaseret, og når Danmark ikke går videre fra puljen med modstandere som Schweiz, Hviderusland og Island, er det ikke godt nok, men hvorfor denne nedtur?

De tre kampe gav tre mål, hvilket er alarmerende, og når man kigger på chancerne i kampene, er det ualmindelig skidt. Et navn overgår i den forbindelse alle: Nicki Bille Nielsen!

Helt rammende – og næsten chokerende – var det at høre TV2's nye ekspert Jesper Grønkjær, da han kaldte Bashkim Kadriis skud på overliggeren for ”en god afslutning”.

Afslutningen, der faldt næsten midt for mål i målfeltet, skal resultere i et mål, hvis man ønsker at spille internationalt fodbold, som man godt kan kalde en U-21 EM-slutrunde. Udover Nicki Bille Nielsen spøger navnet - Nicklas Bendtner – naturligvis også, når man tænker på de alt for mange misbrugte afslutninger, men Bordinggaards stålfaste tillid til Bille endte til sidst med at virke en smule grotesk.

Offensiven fik også vist, at Christian Eriksen har et internationalt snit. I de tre kampe har Ajax-kometen vel en ti gange vist det, som man kan forvente af ham – noget helt unikt. Udover ham har turneringen også vist, at Nicolai Boilesen må ende med at blive den langtidsløsning på venstrebacken, som A-landsholdet har hungret efter. Derudover har Daniel Wass, Mikkel Andersen, Nicolai Jørgensen og Mike Jensen spillet en samlet fin turnering, men det fjerner ikke ved fakta.

Danmark slutter sidst i gruppen, og det er en stor nedtur, at holdet ikke er at finde i semi-finalerne på onsdag. Dette skyldes ikke mindst angriberne på landsholdet… Tidligere på ugen skrev Jyllands-Postens meget fodboldkyndige sportsredaktør - Christian Thye-Petersen:

Og det hele – og det er det sjove og det uretfærdige - kan vende igen med et nederlag til Island i den sidste kamp i indledende pulje. Jeg tror ikke, at det sker. Jeg tror meget fast på, at det danske U21-landshold har fået løst op for det, der var låst fast, og jeg føler mig overbevist om, at det momentum, der er på holdet nu, bærer det igennem til semifinalen. Man aner noget karakter på blandt disse spillere, og det er en anelse bedre end at skrive om forpassede chancer.

Mon ikke Jyllands-Posten i de kommende dage vil have noget spalteplads om de mange forpassede chancer… I samme avis kunne man i øvrigt op til kampen læse Flemming Povlsen sende en klar hilsen til landstræneren Keld Bordinggaard:

- Hvis ikke Danmark når semi-finalen, har han (Keld Bordinggaard, red.) ikke vundet det antal kampe, han skal i sin tid som U21-træner.

Povlsen har i turneringen været udpeget som Aarhus' officielle ambassadør for slutrunden, og han har samtidig arbejdet som angrebstræner for U21-landsholdet. Begge dele gik egentlig dårligt… for Danmarks angreb skuffede – med tre mål i tre kampe, hvor det ene var på straffespark.

Men turneringen ender desuden også som en skuffelse (næsten en fiasko) for alle i Danmark - også for ambassadøren, der pudsigt nok - tidligere var en træfsikker angriber…

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER