Torsten Brix

Nu kigger Randers efter Movsisyan!

Forårsmålene mangler i Randers, og skulle de rykke ud af Superligaen, vil ét navn hænge i luften over Essex Park; Yura Movsisyan!
Hvordan var det igen at sidde og se på, at I spillede god offensiv fodbold og alligevel tabte kampen mod OB?

- Det var frygteligt. Intet mindre.

Sådan sagde Randers FC's sportsdirektør Jacob Nielsen tidligere på ugen, da jyderne havde tabt 1-2 til topholdet OB, efter de nok engang havde domineret en Superliga-kamp og tilspillet sig nok chancer, men alligevel ikke fået som fortjent. Årsagen hertil er enkel… selvom navnet er svært at udtale; Yura Movsisyan!

Den 23-årige angriber blev i januar rekordsolgt for små tyve millioner kroner, og i siden har det knebet noget med Randers-målene. I de sidste 11 Randers-kampe – ni i Superligaen og to pokalkampe – er det kun lykkedes Randers at lave over et mål én gang, da de spillede 2-2 mod Silkeborg. Begge mål i den kamp kom endda efter et frispark, så det virker næsten banalt at nævne holdets manglende evne til at skabe chancer.

Efter Randers FC fik ny cheftræner - Peter Elstrup - slog denne fast i B.T. efter et par kampe uden mål fra ”De lyseblå”, og efter de kun havde scoret tre mål i syv kampe.

- Som angriber vil man gerne have chancer og score mål. En god tro følgesvend det er selvtillid, og det har angribere ikke, når de ikke scorer mål. Vi laver for få mål, og det starter med, at vi skal skabe nogle flere chancer.

Jamen, hvad med ”Farlige” Frank Kristensen er der måske nogen, der tænker, men han har figureret mere på skadeslisten end målscorerlisten for Randers. Den hæderkronede angriber har lavet ét mål i de kun otte kampe, som det er blevet til i dette forår, så Frank Kristensen har ikke kunnet udfylde hullet efter Movsisyan.

Det har svensk Erton Fejzullahu heller ikke, og derfor har de manglet en makker til Mikkel Beckmann, og her har Ousmane Sarr også været prøvet – uden det store held. Efter nederlaget til OB sagde Mikkel Beckmann til TV2-sport:

- Det er et stort, stort tyveri. Jeg kan ikke se, om der er straffespark, men jeg synes ikke, at de kommer med noget som helst - det er pivhamrende ufortjent. Vi spiller en god kamp - især i første halvleg, men lige nu er det rigtig bittert. Men jeg er sikker på, at vi nok skal rejse os inden på onsdag.

Det gjorde de ikke, og den vigtige kamp mod Farum-holdet blev tabt med 1-2, efter Randers-målet blev registeret som et selvmål af FCN-forsvareren Jores Okore. Kigger man på topscorerlisten fra Superligaen - og ser man bort fra Frank Kristensens mål for FCM - finder man ikke en Randers-spiller i Top 20.

Mod FCN havde Randers igen meget spil og flere solide muligheder, men de laver ikke mål for tiden. De mener selv, at det ofte er ganske ufortjent, for de spiller jo godt – men at lave mål er altså også en færdighed i fodbold, og mangler man den - som bundhold - rykker man ofte ud.

I sidste sæson reddede Randers sig mirakuløst i Superligaen, og her stod unge Mikkel Cramer for et par vigtige scoringer, hvilket er fortsat i denne sæson. Det er blot Jonas Kamper og Ousmane Sarr, der har scoret mere end den blot 19-årige Cramer, og der er endda tale om de vigtige Cramer-mål. I overtiden mod Horsens sikrede Cramer tre meget vigtige point til kronjyderne, og efter kampen sagde anfører Anders Egholm til B.T.:

- Man kan godt kalde ham rutineret, selvom han kun er 19 år. Han panikker sgu ikke, når han får en chance. Måske skal vi til at kalde ham for Ole Gunnar Solskjær.

Dette blev tydeligvis sagt med et smil på læben, men at det har været unge Cramer, der har reddet Randers flere gange, bliver næsten grotesk, når man kigger på, hvordan klubben selv beskriver Frank Kristensen på deres egen hjemmeside:

- ”Farlige Frank” behøver egentlig ingen nærmere præsentation. En angriber der notorisk har scoret mål i den bedste række her i landet i mere end 10 sæsoner. Frank er pt. den næstmest scorende spiller i Danmarksturneringens bedste række, og han håber at kunne slå rekorden som Randers FC-spiller. Franks erfaring, rutine og villighed til at lære fra sig kan også komme klubbens helt unge angribere, Nicolai Brock-Madsen, og George Odhiambo til gode! De får chancen for at lære fra en af de bedste!

Superligaens nedrykningsdrama kan meget vel ende med en skæbnekamp mellem Randers og Esbjerg i sidste spillerunde, og her kunne man godt forestille sig, at ”Farlige Frank” ville få den hovedrolle, som han ikke har haft indtil nu – som Movsisyans afløser. Da Randers solgte Movsisyan til russiske FK Krasnodar, udtalte Jacob Nielsen i en pressemeddelelse:

- Vi fælder en tåre over at have mistet en god angriber, der har betydet meget for os i den korte tid, han har været her. Men vi fælder også en "glædeståre" over, at vi for et år siden hentede Yura transferfrit i USA for så i dag at sælge ham for et rekordstort beløb.

Fra ingenting til 20 millioner kroner efter ét år i Randers – det må være en af de bedste fodboldhandler i dansk fodbolds historie, hvis Randers altså ikke rykker ned. I vinterpausen forlod Søren Berg også Randers, men det er altså Movsisyans 21 mål i 38 kampe, der er savnet i øjeblikket.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER