Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Kanariefuglene fløj ind i Premier League

Et nederlag på 1-7 blev vendepunktet for Norwich. Det gav to oprykninger, hvor den ene – altså - var til Premier League.
- THOMAS WHO?

Sådan var den hånlige melding fra Arsenal-fansene på Highbury i april 2005, da den daværende Norwich-spiller Thomas Helveg blev indskiftet i stedet for Marc Edworthy i 1-4 nederlaget.

Siden har Norwich været igennem noget af en tur i den sportslige rutsjebane, der nåede sit højdepunkt, da de med sejren over Portsmouth
formåede at bringe sig tilbage i Premier League.

Forinden var lavpunktet nået i optakten til sæsonen 2009/10, da Colchester slog ”The Canaries” med hele 1-7. Kampen vil gå i historiebøgerne, for efterfølgende valgte Norwich-ledelsen at fyre manager Bryan Gunn og i stedet ansætte modstanderens manager – Colchesters Paul Lambert.

Komisk idé – men genialt målt på de efterfølgende resultater. Lambert formåede efter 1-7 nederlaget at rykke op fra League One, og efter en enkelt sæson i Championsship befinder holdet sig nu i verdens hårdeste liga – Premier League. En helt unik beretning, som nærmer sig et mirakel, når man tænker på, at de kommende Premier League-spillere er hentet i klubber som Gillingham, Peterborough og Brighton.

I 1992-1993 sluttede Norwich på tredjepladsen i Premier League, men som nævnt nåede de bunden i 2009, da de rykkede ned i den tredjebedste række for klubben, der har flere danske spillere i historiebøgerne.

Udover Helveg har Steen Nedergaard, Henrik Mortensen, David Nielsen og Jens Berthel Askou spillet for de ”Gul/grønne”. Sidstnævnte er stadigvæk kontraktligt forbundet til klubben indtil sommer, men han er i øjeblikket udlejet til Millwall, og den tidligere Silkeborg-spiller skal herefter på nye græsarealer. Helveg har tidligere til Indkast.dk beskrevet tiden i Norwich på følgende måde:

- Fodbold på engelsk er fantastisk, og der er en atmosfære, som du ikke finder andre steder. Selv i Norwich på Carrow Road, hvor der kun kan være 26.000 tilskuere, er der en fantastisk stemning hver gang. Om du vinder eller taber, kan du være sikker på, at der er 100 % opbakning i 90 minutter. Englænderne er dødærlige og venlige mennesker, så tiden i Norwich vil jeg, menneskeligt, betegne som noget af det bedste i min karriere.

I den kommende sæson vil der naturligvis være fuld opbakning på Carrow Road, og om fremtiden har klubbens administrerende direktør David McNally vist noget af den ærlighed og lune, som Helveg også mener, at de besidder. Efter oprykningen var sikret sagde McNally:

- Fansene fortjener hvert et øjeblik af succesen. De må hellere vænne sig til de forskellige stadions i Premier League, for vi bliver her et stykke tid.

Inden denne sæson startede, var målet for Norwich at blive i Championsship, men det endte med, at »Kanariefuglene« fløj tilbage i Premier League. Dette skete ikke mindst pga. flere unge spillere i truppen, men disse har også lænet sig op af nogle solide profiler – som irske Wes Hoolahan. Den 28-årige midtbanespiller blev tidligere på året – af FourFourTwo – kåret til den 6. bedste spiller af Championsship-spillere, og han har sammen med den 30-årige anfører Grant Holt styret holdet.

- Vi har en fantastisk gruppe af gutter her, der ønsker at vinde hver uge. Når du har det på den måde, er det fantastisk. De første kampe var vi lidt ængstelige omkring The Championship. Det tog os et stykke tid at tilvænne os, men de sidste tre eller fire måneder har vi været fantastiske.

Sådan sagde Holt til Sky Sport, efter oprykningen var sikret. Taget i betragtning, at ordet fantastisk – efter sidste omgang af X-faktor - er blevet et hverdagsord i Danmark, kan det godt være, at man skal bruge et lidt større ord om den præstation, som Norwich - og i særdeleshed manager Paul Lambert - har skabt.

De er tilbage i Premier League, og selvom Arsenal-fansene næppe kender spillerne, må der være stor respekt i England omkring et navn – som Norwich-fansene sikkert aldrig glemmer – Paul Lambert.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER