Torsten Brix

Sådan mistede Arsenal mesterskabet

Tolv point har Wengers tropper mistet ved at sætte point over styr, efter de har dummet sig mod slutningen af kampene, eller efter føringer er sat over styr. Her kommer en gennemgang!
18. september: Sunderland – Arsenal = 1-1
I overtiden scorede Darren Bent til 1-1, efter Tomas Rosicky tidligere i kampen havde misbrugt et straffespark. Arsenal mistede to point bl.a. efter et rødt kort til Alex Song.

20. november: Arsenal – Tottenham: 2-3
Younes Kaboul scorede kampens sidste mål efter 86 minutters spil, og dermed smed Arsenal et dumt point mod slutningen af kampen.

29. december: Wigan – Arsenal: 2-2
Arsenals Sebastien Squillaci lavede selvmål efter 84 minutters spil, og det kostede to point.

5. februar: Newcastle – Arsenal: 4-4
Efter 68 minutters spil førte Arsenal 4-0, men to mål indenfor de sidste syv minutter kostede tre point på St. James Park. Føringen blev sat over styr efter en dum udvisning af Diaby.

17. april: Arsenal – Liverpool: 1-1
Langt inde i overtiden kom Arsenal foran 1-0, men efter et klodset straffespark – begået af Eboue – scorede Dirk Kuyt efter mere end 100 minutters spilletid, og Arsenal mistede nok to point.

20. april: Tottenham – Arsenal: 3-3
Arsenal var foran tre gange i kampen, men endte med kun at få et enkelt point og mistede dermed nok to point.

Samlet set har Arsenal mistet et dusin point mod slutningen af kampene. Dette er tit sket, efter de har sat føringer over styr efter dumheder. Den oplagte forklaring er naturligvis, at Wengers trup er for ung og dermed urutineret, men flere erfarne spillere har også fejlet – som da Diaby fik et tåbeligt rødt kort mod Newcastle, der endte med koste en sikker sejr, efter Arsenal var foran med fire mål – langt inde i kampen. I aftenens BBC-studie sagde den tidligere Arsenal-back Nigel Winterburn:

- Hvis man dummer sig så mange gange i løbet af én sæson, som Arsenal har gjort, så bliver man ikke mestre!