Michael Bækgaard

Danmarks Største Fodboldfan...på tv...

Ved du, hvor mange gange åbningskampen ved VM i fodbold er endt 0-0?
"Danmarks Største Fodboldfan?" Njah, jeg ville være på ekstrem usikker grund, hvis jeg erklærede det, men nu har jeg i hvert fald prøvet at være det for en dag - i en konkurrence på tv.

Jeg mødte op i morges kl. 6.40 på hovedbanegården i Go' Morgen Danmarks studier uden de helt vilde forventninger eller forhåbninger. Den indledende runde var yderst tam fra min side med kun et enkelt rigtigt svar, og jeg vidste, at jeg skulle op imod en ægte ekspert.

"Okay", tænkte jeg, "vi giver den et skud i bøssen". Et skud blev ved taktisk snilde og en god portion held til to skud, og pludselig stod jeg der med en af de fedeste fodboldpræmier, som jeg kunne tænke mig til. Var det dygtighed? Var det held? Var det taktik?

En god del af dem alle må svaret være. Her efterfølgende har jeg stået, gået og sågar siddet København tynd, alt imens jeg er blevet stillet alskens spørgsmål, såsom f.eks.:

- Hvilke fire byer har haft tre klubber med i Champions League?

- Hvilken spiller har scoret i alle tre Europa Cup-finaler (fra dengang der fandtes tre)?

- Hvilke tre spillere har scoret mere end 50 mål i Champions League?

- Hvem scorede i VM-finalen 1974?

...og mange flere spørgsmål. Jeg er fodboldnørd, ja, jeg anså mig tilmed for at vide mere om fodbold end gennemsnittet, men jeg tror ingenlunde - og specielt ikke efter i dag - at jeg er mere ekspert end så mange andre, og det er i virkeligheden det fantastiske ved fodbold - det lille boldspil mellem 22 mennesker på en græsplæne.

Den lille runde triller både på og uden for banen, og for mange er tredje halvleg mindst lige så vigtig som både første og anden halvleg tilsammen. Fodbold er et spil, der giver anledning til at skabe nye relationer og udfordre ham den såkaldte "ekspert" med gode spørgsmål, og det er noget af det, der gør spillet så utroligt fascinerende. Alle med interesse for spillet kan deltage i diskussionen.

Uanset hvem man holder med, er der en ny kamp i weekenden, og netop den kamp skriver sin egen historie, så derfor: Held og lykke - og god weekend :-)

Ps. Jeg blev - må jeg indrømme - lige vel rigelig smart, da jeg i finalen proklamerede, at Blackburn vandt mesterskabet i 1994... Det er selvfølgelig ikke korrekt; det var i 1995...

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER