Kresten Mosbæk

Hvad er en nordmand uden ski?

Lederen skriver: Nu begynder de søde nordmænd at vise interesse for andet end tosporede løjper. Her er Danmark desværre blevet offer for landets naivitet og behov for at stadfæste sig selv som Nordens bedste fodboldlandshold.
- Nationen var snarere forenet i oplevelsen af det helt utrolige. Følelsen af fællesskab strømmede ud over landet som lava fra en vulkan i udbrud. Det var den én gang i livet-oplevelse, der altid vil være lejret i den danske folkesjæl.

Nej, vi taler ikke om befrielsen den 4. maj 1945. Vi har at gøre med Steen Ankerdals beskrivelse af fredag aften den 26. juni 1992. En stille og rolig sommerdag, hvor en lille samling af unge mænd leverede en overraskelse, der nåede flere højder end USA\'s \'Miracle on Ice\' - det var naturligvis Norges eventyrlige EM-triumf på Nya Ullevi!

Spøg til side. Vi er naturligvis nødt til at hylde nordmændenes for deres historiske medaljehøst ved Vinter OL i Lillehammer, men vi må desværre trøste det stakkels folkefærd og konstatere, at hvis man slår op under største skandinaviske sportspræstationer i de tidlige 90ere, er et par guldmedaljer i langrend ikke noget, selv den mest inkarnerede skientusiast har haft lyst til at skrive mere end et par linjer om. Igen må vi dog sige tillykke og tak til nordmændene for at have givet os brillante personligheder som Ole Einar Bjørndalen, Petter Northug og Marit Bjørgen.

Nu, hvor sæsonen for Norges nationalsport lakker mod enden, begynder de søde nordmænd at vise interesse for andet end tosporede løjper. Her er Danmark desværre blevet offer for landets naivitet og behov for at stadfæste sig selv som Nordens bedste fodboldlandshold – et indsalg, hvor Frode Grytten fra norsk TV2 er rejst til Danmark for at fortælle om alt det, han hader ved Danmark, er blandt andet noget af det kompetente journalistiske materiale, der er blevet sat i støb af det kære land.

Et sølle og desperat forsøg, der blot beviser, at de inderst inde godt er klar over, at det ikke er på grønsværen, de skal konkurrere med danskerne. Vi har indrømmet, at de har knockoutet vores kvindelandshold – nu er det så deres tur til at være den store og erkende et nederlag.

For at binde en rød tråd på endnu et kapitel i ordkrigen mellem Norge og Danmark, er faktum, at vi rejser til Oslo med de bedste traditioner, stærkeste spillere, smukkeste nationalsang, pæneste taktik samt Skandinaviens mest larmende roligans.

Til Grytten og resten af de norske dansker-hadere må man bare sige, det er ærgerligt, de ikke var at finde i vores yndige land under EM-triumfen – der kunne de have fået den én gang i livet-oplevelse, de desværre aldrig har oplevet eller kommer til at opleve. Måske en tur til København efter lørdagens brag vil give dem en lille forsmag, hvordan det egentlig føles?

For at karma ikke rammer Indkast.dk fuldstændig, og tildeler Norge de tre point, vil vi godt slå fast, at vi – på trods af den verbale atomkrig - inderst inde elsker nordmændene.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER