Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Kjartan Nygaard

We won't sell Fàbregas!

Indkast.dk var på og omkring stadion, da Arsenal og Barcelona tørnede sammen i Champions League på Emirates Stadium i London.
Tre timer til kampstart... og to forventningsfulde Arsenal-fans drog fra The Pembridge Palace Hotel i Bayswater mod Queensway tubestation med sigte mod Arsenal, hvor optakten til aftenens brag mellem Arsenal og Barcelona skulle udspille sig.

Boderne på Gillespie Road er allerede opstillet tre timer før kampstart i det hyggelige boligkvarter, som tusindvis af fans og tilhængere af London-holdet samt af gæsterne fra Katalonien vil frekventere de næste mange timer. Luften er tyk af madlugt og begyndende sitren i gadebilledet, da vi drager mod Gunners Pub for et par pints inden kampstart. Til vores overraskelse er der to dørmænd ved hver indgang til pubben. Vi bliver spurgt om vores ”membership cards” eller ”season tickets”, men som ydmyge Arsenal-turister fra det kolde DK, må vi erklære os ude af kampen og håbe på nåde fra den lille mørke dørmand med det krøllede hår. Den går, og vi får lov til at gå ind. Den store pub er på ingen måde fyldt. Fotografier og bannere, som vidner om Arsenals historie, dominerer pubben i et farverigt orgie af rødt og hvidt. På pubben, i en opheddet forventningsfyldt stemning, møder vi to Arsenal-fans fra Danmark.

Tobias Christensen og Benjamin Busch, begge 22, fra Holstebro, som sammen med deres to kammerater Martin Kristensen og Peter Mølgaard, er taget til deres første kamp på Emirates Stadium. Arsenals Eboué er kultpersonen i kliken på grund af dennes loyalitet til klubben, mens forventningen til, hvorvidt Arsenals vigtige franskmand Nasri er at finde i startopstillingen, er stor, på trods af at han er meldt tvivlsom til aftenens kamp. For dem handler Arsenal om at være med på hele turen op og ned – lige fra sejrene til smertelige nederlag mod små hold som W.B.A. De mener, at det kræver en helt anden indsats at holde med Arsenal end Barcelona. De anerkender, at Barcelona er verdens bedste mandskab, men de mener ikke, at Arsenal prøver at være som dem. Drengene er ikke kommet til dagens kamp for at se Iniesta, Xavi eller Messi: De vil se Eboué.

Som minutterne går og kampstart langsomt rykker nærmere, fyldes pubben langsomt med opstemte og håbefulde fans. Der bliver drukket øl og talt om aftenens opgør, og på tv-skærmene veksler indslagene mellem optakten til den forestående kamp og ærkerivalerne fra Tottenham, som aftenen forinden har formået at hive et glimrende resultat med hjem fra Milano i en kamp, der endte i noget af et drama. Arsenal må og skal ikke stå tilbage for rivalernes flotte præstation, og kampen i aften må bare ikke blive endnu en skuffelse i rækken af CL-opgør mod katalanerne.

På vej til stadion gøres der stop ved en af de mange madboder på vejen, og det sidste Arsenal-merchandise købes. Humøret i gruppen er højt og stemningen forventningsfuld.

Gruppen indfinder sig i katakomberne på Emirates Stadion, hvor tørsten efter øl atter mærkes i selskabet. Men hvor er ølboderne? De plejer da altid at være her på Emirates. Skribenten henvender sig til en ung dame i en af boderne:

- Where is the beer (Please dont say it)?

- No alcohol today, sagde den unge dame.

Momentvis skuffelse i gruppen, men få øjeblikke senere vælter indtrykkene ind ved synet af et festklædt Emirates Stadium. Tribunerne er endnu ikke fyldte her en god time før kickoff, men Barcelonas afsnit er godt bemandet og slagsangene gjalder ud over det nøgne Emirates:

- Barça Barça Baaaaaaaaarca

- Meeeessi Meeeessi Meeeessi

10 minutter til kickoff. Emirates er ved at blive fyldt, og Arsenals fans er ved at træde i karakter. ”The Wonder of you” med Elvis gjalder i højtalerne, mens størstedelen af Arsenals fans er stående og synger med på ørehængeren med halstørklæderne over hovedet eller de små plastikflag, som alle pladserne på Emirates undtagen udeholdets sæder er udstyret med, viftende fra side til side.

Det er minutterne efter, at Andrei Arshavin har scoret til 2-1 til Arsenal i det 83. minut. Hele stadion står op og hylder hjemmeholdets for sit comeback, efter at de på fem minutter har vendt et truende nederlag til en sandsynlig sejr:

- And its Arsenal… Arsenal we sing… We're by far the greatest team the world has ever seen…

Kampen er slut og Arsenal vinder 2-1 over Barcelona i en forrygende fodboldkamp mellem to af verdens bedste fodboldhold. Udenfor stadion sluses Barcelonas fans ud mellem Arsenals glade tilhængere, men der er på ingen måde ballade i luften. I den lange menneskerige kø mod tuben lyder slagsange fra både Arsenals og Barcelonas fans.

- We won't sell Fàbregas… We won't sell Fàbregas… We won't sell Fàbregas… We won't sell Fàbregas, lyder det fra Arsenals glade fans, mens tre fans, med plastik bobby-hjelme på hovedet, af de spanske mestre synger tilbage:

- Iniiiiesta... Iniiiiesta... Iniiiiesta...

En fortryllende aften på Emirates er slut og nu er det vist tid til den pint!

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER