Torsten Brix

Musikalske Kuhn samlede AaB

Humørsprederen Allan Kuhn havde et kammeratligt forhold til AaB-spillerne, hvilket gjorde, at han ikke kunne fortsætte – som cheftræner – i Aalborg.

I starten af november 2008 skrev Indkast.dk i lederen ”Er AaB på træner-skideren?” følgende:

Hvorfor kan Kuhn så ikke bare blive permanent chef-træner? Er der måske nogen som tænker. Simpelt spørgsmål, som faktisk har et noget mere kompliceret svar. Det handler nemlig om meget mere end trænerlicens, for Kuhn er i den lykkelige situation, at spillerne kan lide ham. Det er faktisk et problem i AaB, hvor truppen i øjeblikket har en sammensætning, der gør, at der skal være distance mellem spillerne og træneren. Nok ikke så meget som Bruce Rioch havde, men mere i Erik Hamrén størrelse – selvom svenskeren løste noget op igennem de 4½ år, hvor han var i klubben. Kuhn er ”Spillernes onkel”, som nu er Champions League-træner, og noget sådan kan bruges som en rigtigt god midlertidig løsning, men der er altså ingen fremtid i det.


Dette kammeratlige forhold har AaB's loyale fans haft svært ved at se problemet i – imens det sportslige niveau lige siden er gået kraftigt ned af bakke. I dagens udgave af Jyllands-Posten husker den nuværende FCM-træner Allan Kuhn tilbage på mange hyggelige timer i AaB – omkring klaveret sammen med holdlægen Søren Kaalund, imens Mads Bro og Stefan Schmidt hamrede løs på trommer, og Trond Andersen spillede på guitar. Derudover var Simon Bræmer og Thomas Bælum ofte på slap linje.

- Det lykkedes altid Søren Kaalund at finde et klaver, og så sang jeg gerne noget Thomas Helmig. Sangen "Malaga" var 100 pct. sikker hver gang. Musik samler folk og fyrer op for stemningen. De andre bag holdet samlede sig omkring klaveret med en bajer og en smøg, når vi optrådte. Det var altid rigtig hyggeligt og sjovt. Var jeg ikke blevet fodboldspiller eller fodboldtræner, ville jeg helt klart have beskæftiget mig med musik, slår Kuhn fast.

I oktober 2008 blev Bruce Rioch fyret i AaB, og her startede en kometkarriere for Allan Kuhn. På mindre end tre måneder ændrede han nordjydernes fodboldhold fra en bundplacering til toppræstationen, da AaB spillede uafgjort på Old Trafford mod ét af verdens bedste fodboldhold - Manchester United. Kuhn beholdte dog ikke cheftrænerrollen, og i stedet kom svenske Magnus Pehrsson til roret ved årsskiftet til 2009, og Allan Kuhn røg atter tilbage til assistent-niveau.

- Det var Lynge Jacobsens beslutning, og det respekterer jeg i dag. Det var hans valg, og der var intet, jeg kunne gøre fra eller til. Vi har et fint forhold nu, og jeg stortrives på posten som cheftræner for FC Midtjylland, fortæller Kuhn og beretter ærligt:

- Set i bakspejlet synes mange af de, der stopper mig på gaden, med tanke på AaBs bundplacering, at klubben skulle have valgt mig som træner. Jeg er meget glad og stolt for de resultater, jeg skabte i AaB, og mange folk stopper op og taler med mig, når jeg er ude at handle. Jeg får så mange fine tilkendegivelser, og det er jeg enormt glad for, men jeg tror meget på Kent Nielsen, som er træner nu.

Kuhn har oplevet stor succes hos FCM – der overvintrer på 4. pladsen i Superligaen, mens AaB er bundhold. På det efterfølgende link kan du se/høre ”Malaga” med Thomas Helmig, som Kuhn omtalte:




MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER