Kresten Mosbæk

Bendtner til Chelsea?

Lederen skriver: Interessen i 2007, Chelseas smalle trup, Drogbas alder og Bendtner som tredjevalg i Arsenal - en faktor-kvadrille, der kan bane vejen for 'Bendy' til Chelsea.
Svin mig endelig til for at være en latterlig dansk idealist, optimist eller hoptimist, men et realistisk drømmescenarie for Nicklas Bendtner er Chelsea.

London-klubben skal snart til at finde en erstatning for Didier Drogba, og man skal ikke være vanvittigt fodboldinkarneret for at se, at Chelsea på bænken ikke har en direkte arvtager til ivorianeren. Den store angriber fylder snart treogtredive, og – på trods af, at malariamyggen spillede ham et puds – har han ikke været oppe i samme gear som fordums tid.

For at Bendtner overhovedet skal blive aktuel i Chelsea, kræver det, at de ønsker at forsætte stilen med en stor boksspiller på toppen. Seneste rygter omkring Edin Dzeko og Andy Carroll bærer præg af, at klubben har samme taktiske planer i fremtiden, men skal Bendtners skifte blive en realitet, skal Chelsea prioritere en transfer med danskeren over en anden 'targetman'.

Den sindssyge formodning om, at Bendtner inden for kort tid trækker i den blå trøje, ligger i, at hele Danmarks 'Big Ben' i 2007 rent faktisk blev rygtet til the Blues. På daværende tidspunkt havde Chelsea heller ikke den spiller, der kunne gå i Drogbas fodspor, så det må formodes, at Bendtner var udtænkt som ham, der skulle starte med at agere substitut for Drogba og derefter få en større og større indflydelse på holdet – for til sidst at overtage Drogbas plads, når han var kommet 'over the hill'. Skiftet blev aldrig en realitet, men Chelsea har siden da ikke fundet afløseren til Drogba.

Jeg har den gisning – omend den er idealistisk for en B52-fan – at Wengers tålmodighed med Mr. Glasben, Robin van Persie, var sluppet op, og at Chamakh ikke var købt til at gå direkte ind foran Bendtner i angrebsrangordenen. Desværre bliver dette aldrig bekræftet, da den velkendte lyskenskade kom i spil.

Der er ikke mange store boksspillere som Bendtner i Europa, der har prøvet så meget i så ung en alder - og samtidig præsteret. Man kan sige, hvad man vil om Bendtner, men på trods af alt kritik, har han formået at kravle højere og højere op i Arsenal hierarkiet. Danskeren holdt sidste sæson Arsenal inde i mesterskabskampen med mange vitale mål, fik kåringen som 'Player of the Month' i marts – vel og mærke bestemt af de fans, som han er blevet svinet til af i løbet af sin tid hos the Gunners – men det var igen lyskenskaden, der satte en stopper for Bendtners helt store gennembrud.

Chelseas start-11'er præget af andre relativt gamle spillere - Lampard, Cole, Anelka og Malouda - spillere, som Chelsea ikke har afløsere til lige nu. Det må derfor formodes, at klubben i de kommende transfervinduer skal ud og smide store summer af penge efter nye spillere. Man kan for Bendtner håbe, at Chelsea ikke ønsker at smide vanvittig mange penge efter en ny Drogba, når den smalle trup skal tages i betragtning. Danskeren vil være en relativt billig løsning, og man kan give Bendtner et år eller to før, han så bliver fast mand – det kræver naturligvis, at Bendtner på den relative korte tid får bevist, at han virkelig er den stjerneangriber, som han selv mener, han er.

Det positive ved et skifte til Chelsea er, at man kan se fremtidsmuligheder for Bendtner - fremtidsmuligheder, der er svære at finde i Arsenal.

Nu kan jeg ikke udtale mig om, hvor hårdt Bendtners Arsenal-hjerte banker, men med de seneste udtalelser om manglende spilletid, tyder det på, at et skifte til rival-klubben ikke er usandsynligt – samtidig er det også geografisk fordelagtigt, så de personlige vilkår ser ud til at være til at overkomme. Det helt store problem kan dog ende med at blive Arsenal - tør de at sælge et lidt uvist talent som Bendtners til mesterskabsaspiranterne, Chelsea? ”Tænk, hvis han slår igennem?”. Det må uden tvivl ligge i baghovedet hos Arsenal, at spilleren, de selv har oplært, kan ende med at rive mesterskaber ud af hånden på dem.

Arsenals lyst til at sælge Bendtner er desværre en af mange faktorer, der taler imod Bendtner til Chelsea - "Vil Arsenals tredjevalg kunne erstatte en af verdens bedste angribere? Haha," griner mange Chelsea-fans nok. Derudover kan det ikke udelukkes, at det var danske Frank Arnesen, der havde anbefalet Bendtner – Arnesens exit til sommer kan derfor være med at minimere mulighederne for skiftet.

Som sagt er dette DRØMMESCENARIET for Nicklas Bendtner, og det kommer højst sandsynligt ikke til at ske. Jeg hæfter mig dog ved interessen i 2007, Chelseas smalle trup, Drogbas alder og Bendtner som tredjevalg i Arsenal - en faktor-kvadrille, der kan bane vejen for 'Bendy' til Chelsea.

Ja, kald mig bare en Bendtnermist.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER