Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Man.Cini står overfor skæbnekamp

Siden en pudsig udtalelse fra Peter Swales i 1990 har City haft ti forskellige managere, rykket ned tre gange og haft fire forskellige bestyrelsesformænd. Nu skal det ændres!
Lørdag kl. 16 starter langt de fleste af Premier League-kampene i 6. spillerunde, men det er også tidspunktet, hvor rundens mest interessante opgør mellem Manchester City og Chelsea netop er slut.

På det tidspunkt kan Manchester City være fire eller ti point efter topholdet - Chelsea, hvilket må være siges at være forskellen på at være med i mesterskabskampen eller være helt ude. Tilbage i november 1990 sagde den daværende Manchester City-formand Peter Swales, da han skulle byde manager Peter Reid velkommen i klubben:

- Vi er det sidste hold fra Manchester, der har vundet mesterskabet, og vi vil blive det næste.

Sådan gik det vist ikke… lokalrivalerne fra United har siddet tungt på Premier League siden. City har været igennem noget af en rutchetur med ti forskellige managere, tre nedrykninger og fire forskellige bestyrelsesformænd - mens Manchester United har vundet elleve mesterskaber, men nu skal den røde dominans i Manchester ændres!

Ind er kommet klubejer - Sheikh Mansour bin Zayed al-Nahyan – der har brugt over tre milliarder kroner på nye spillere, hvilket gjorde, at manager Robert Mancini i weekendens sejr over Wigan havde Patrick Vieira, Shay Given og Roque Santa Cruz samt de engelske landsholdsspillere Adam Johnson og Shaun Wright-Phillips – på bænken. Dette overbrug af spiller har fået Manchester Uniteds manager Alex Ferguson til tidligere at udtale:

- De seneste to eller tre år har vi set meget rige klubejere tage på denne kamikaze-anstrengelse for at bruge penge. Det er forbløffende, hvor store beløb, der bliver skudt af sted i nutidens fodbold. Nogle folk vil ikke tro, at det er farligt. Lige indtil de forstår, at de ikke nødvendigvis får resultater ud af at bruge penge.

Modtageren af Fergusons kritik var ikke til at tage fejl af, da den kom, lige efter City sendte små 200 millioner kroner og Stephen Ireland til Aston Villa for at få fingrene i James Milner, som dermed kom til City i samme transfer-vindue som Mario Balotelli, Aleksandar Kolarov, David Silva, Yaya Touré og Jerome Boateng.

Indtil videre har Manchester Citys forbrugsfest ikke givet det ønskede resultat, og holdet har ikke blomstret udover den rekordstore sejr på 3-0 over kriseramte Liverpool. De resterende fire kampe har kun givet fem point efter nederlag til Sunderland samt uafgjorte resultater mod Tottenham og Blackburn. Manager Mancini er klar over, at holdopbygningen tager tid, og senest forsøgte han at undskylde for David Silvas svære start i sin nye klub.

- Jeg synes, at han (David Silva, red.) gjorde det rigtig godt, da han kom ind mod Blackburn, og jeg har fra starten sagt, at han har brug for tid. Forskellen på engelsk og spansk fodbold er stor.

Udover den dårlige start er Manchester City også blevet presset – hvis de vil fortsætte deres indkøb af udenlandske spiller – efter de nye regler for Premier League, hvor holdene skal registrere en trup maksimalt bestående af 17 udlændinge og 8 spillere udviklet inden for Englands grænser - det vil sige spillere, der er blevet trænet i en engelsk klub i minimum tre år, inden de fyldte 21 år.

For at sætte Citys aktioner i sommerens transfervindue i proportioner har den blå del af Manchester i sommerens transfer-vindue næsten brugt mere end Real Madrid og Barcelona – til sammen. Effekten af dette skulle gerne kunne aflæses efter lørdagens tidlige kamp mod topholdet Chelsea.

Manager Roberto Mancini har en tatovering med klublogoet fra Sampdoria på sin ankel. Her spillede han 424 kampe og scorede 132 mål. Den ofte Armani-klædte italiener har røbet, at han, hvis Manchester City vinder det engelske mesterskab med ham som manager, vil have tatoveret Citys logo på den modsatte fod, men skal det ske om ni måneder, kræver det altså et godt resultat mod ustyrlige Chelsea, der har spillet fem Premier League-kampe og vundet dem med en samlet målscorer på 21-1… nok en gang… for fem kampe!

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER