Det læser brugerne på INDKAST lige nu

England: Premier League
FT
4 - 4
(2 - 2)
Southampton
Liverpool
J. Ward-Prowse (19), K. Sulemana (28), K. Sulemana (48), A. Armstrong (64)
D. Jota (10), R. Firmino (14), C. Gakpo (72), D. Jota (73)
Daniel Fisker

Southampton og Liverpool delte i målfest

Man kunne ikke se, at hverken Southampton eller Liverpool havde placeringer at spille om, da de to mandskaber bød hinanden op til dans i et særdeles målrigt og underholdende opgør.
Selvom Southampton på forhånd havde gjort sig fortjent til at skulle spille Championship-fodbold næste sæson, så var klubben fra den engelske sydkyst klar til kamp fra første fløjt i den foreløbig sidste Premier League-kamp på St. Mary’s Stadium.

Sulemana kom frem til kampens første chance efter fem minutters spil, men denne blev afværget af Matip, som den tidligere FC Nordsjælland-spillers skud prellede af på.

Herefter var det dog Jota, som fik en sand gave, da Lavia sendte bolden på tværs af sit eget felt, hvor portugiseren lå på lur. Han kunne således uden problemer opsnappe bolden og sende den i det tomme mål.

Firmino, som søndag spillede sin sidste kamp for Liverpool, var efterfølgende i hopla, da han let og elegant afdriblede to Southampton-forsvarer, før han også snød McCarthy, hvorefter han kunne udbygge Liverpools føring på den engelske sydkyst.

Det varede dog ikke længe, før de angrebsivrige værter formåede at svare igen. Alcaraz udså sig Ward-Prowse med en fantastisk aflevering, og Southamptons engelske talisman kvitterede ved at sende bolden forbi Kelleher i Liverpool-målet.

Nogle chancerige minutter fulgte herefter, indtil Sulemana havde fået indstillet sigtekornet. Han fik i hvert fald fuldt udbytte af en chance, som mest af alt lignede en foræring fra Liverpool. Walcott sendte således Sulemana en afstemt aflevering, før han sendte bolden under Kelleher, inden den tidligere FC Nordsjælland-spiller kunne begive sig ud i en særdeles akrobatisk jubelscene.

Southampton stod for den sidste chance, inden første halvleg blev fløjtet af. I de første 45 minutter kunne man dog ingenlunde se, at hverken Southampton eller Liverpool havde noget at spille for.

Sulemana kunne ganske vist ikke redde Southampton, men ghaneseren startede anden halvleg med at lave søndagskampen om til et førsteklasses udstillingsvindue, da han – som en sand enmandshær – tog sagen i egen hånd i forbindelse med et kontraangreb, som kulminerede, da han sendte bolden i det fjerneste hjørne af Liverpool-målet.

Liverpool – og særligt Salah, Firmino og Jota – forsøgte at svare hurtigt igen, hvilket angrebstrioen ikke havde held med.

Til gengæld havde Armstrong, som kun havde været på banen i knap et minut, held til at udbygge værternes føring. Han fandt således sig selv som modtager af et indlæg, som han sendte i modsatte målhjørne og endnu en gang sendte St. Mary’s Stadium i ekstase.

Southampton forærede Liverpool et mål i første halvleg, og da der var 20 minutter tilbage af kampen, så det ud til, at McCarthy ville fordoble tjenesten, men Lyanco opsnappede bolden, før Salah kunne få fat i den.

Den engelske målmand kunne dog ikke forhindre, at Liverpool bragte sig tilbage i kampen få minutter senere, da Alexander-Arnold serverede bolden på et sølvfad for Gakpo, som ved den fjerneste målstolpe kunne hjælpe bolden over målstregen.

Et minuts tid senere kunne Jota kalde sig for dobbelt målscorer, da han blev sendt i dybden af Salah, inden den portugisiske kreatør sendte et skud udenom McCarthys vingefang og i netmaskerne.

Salah havde herefter en formidabel mulighed for at give Liverpool fuldt udbytte af sæsonens sidste kamp, da han modtog en diagonalbold fra Henderson, som han straks forsøgte at lobbe over McCarthy. Det endte dog med, at egypteren lobbede bolden på stolpen i stedet for i netmaskerne.

I kampens døende minutter stod Liverpool – med en enkelt undtagelse – for samtlige chancer, og i de absolut døende sekunder af kampen kunne Livramento redde Southampton på stregen, da Salah var uheldig med en førstegangsberøring, men dog alligevel formåede at prikke bolden mod Southampton-målet, hvor Livramento dog stod godt placeret til at sætte punktum for en målfest og en pointdeling.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER