Jonas Corap

Eriksen reflekterer over hjertestop i sin tale

31-årige Christian Eriksen reflekterede over sit hjertestop, da han holdte tale efter, at han vandt 'The Comeback of the Year'.
Christian Eriksen kollapsede under Danmarks første kamp i gruppespillet mod Finland ved EM 2020, og hans liv blev reddet af hurtig handling fra de danske spillere og lægestaben, da hans hjerte stoppede. Han har siden lavet et bemærkelsesværdigt comeback til fodbolden, efter den grimme episode i 2021 som kunne have kostet ham livet. Manchester United-midtbanespilleren modtog også for nyligt Laureus World Sports Awards ’The Comeback of the Year’. Eriksen sagde efterfølgende, at han er heldig at være i live, men sagde samtidig, at han ikke vil lade ting som er udenfor hans kontrol diktere, hvem han er, og hvad han gør:

- Det har været et utroligt halvandet år. Det ændrede mit liv for det værre, men doktorerne, lægestaben, og mine holdkammerater fik mig tilbage. Jeg var heldig, at der ikke skete noget alvorligt efterfølgende. Hvad jeg har lært fra dette er, at jeg bliver emotionel, når jeg er omkring min familie. Jeg er mig selv, og jeg har altid været mig selv. Det ændrer episoden intet på. Jeg har ikke ændret mine daglige rutiner. Jeg har nydt mit liv, min kone og mine børn.

Eriksen beskrev også episoden som skabte et stort chok for folk i hele verden:

- Jeg følte en lille krampe i min venstre læg, og så fik jeg blackout. Da jeg vågnede op af hjertestarteren så var det som at vågne fra en drøm. Jeg husker intet, fra da det gik i sort. Jeg var på min ryg, da jeg vågnede, og jeg følte dem presse på mig. Jeg havde svært ved at trække vejret, og jeg kunne høre en masse stemmer, og lægerne tale. Jeg tænkte: - Det kan ikke være mig som ligger her. Jeg er rask. Min første tanke var, at jeg havde brækket min ryg: - Kan jeg bevæge min ben? Jeg kan bevæge mine tæer. Det var ikke indtil jeg var i ambulancen, at det gik op for mig, at jeg havde været død. Jeg tænkte: - Behold mine støvler. Jeg kommer ikke til at spille igen. Jeg fortalte min forlovede Sabrina det samme. At jeg ikke ville spille igen.

Efter sit kollaps blev han fritstillet af Inter, da reglerne i Serie A ikke tillader spillere at spille med hjertestarter. Han returnerede til grønsværen, hvor han spillede under Thomas Frank hos Brentford, inden han i sommeren 2022 skiftede til Manchester United.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER