C. Söyüncü (22), J. Vardy (33), X J. Maddison (45)
D. Calvert-Lewin (15), A. Iwobi (54)
Daniel Fisker

Leicester og Everton delte i nedrykningsporten

Leicesters danske målmand, Daniel Iversen, havde mere end en enkelt aktie i, at "The Foxes" tilkæmpede sig et point i mandagens nedrykningsgyser mod Everton.
Leicesters danske målmand, Iversen, kom hurtigt på arbejde, da Iwobi blev sat i scene til den første store chance i mandagens nedrykningsgyser. Doucoure serverede bolden for den tidligere Arsenal-spiller, men Iversen var vågen i Leicester-målet og parerede skuddet.

Få minutter senere var det Iversens målmandskollega i den anden ende af banen, Pickford, der blev sat på arbejde af Maddison, som ikke kunne få kraft nok bag sit skudforsøg.

Herefter blev Iversen sat på sin hidtil største prøve, da Castagne skubbede Calvert-Lewin i rykken, hvilket gav Everton et straffespark. Den engelske angriber lagde bolden til rette, inden han sparkede efter det øverste, venstre målhjørne, og skuddet var akkurat udenfor Iversens rækkevidde.

Værterne var dog hurtige til at svare igen, selvom en hurtig udligning ikke ligefrem lå i kortene. Faes headede en høj bold videre til Söyüncü, som den tyrkiske forsvarsspiller hamrede i netmaskerne til en hurtig udligning.

Nedrykningsgyseren fortsatte i et højt tempo. Måske også for højt for Iwobi, som efter godt og vel en halv times spil smed bolden væk på midtbanen, hvorefter Tielemans kunne iværksætte et eksemplarisk kontraangreb, som kulminerede da Vardy modtog en perfekt aflevering og scorede til 2-1.

I de døende minutter af første halvleg, måtte Iversen hive endnu en vital redning op af hatten – denne gang for at forsvare Leicesters føring. McNeil sendte et særdeles kvalificeret skudforsøg afsted mod Iversen, som dog gav Doucoure en returbold, der blev ekspederet over målet.

Calvert-Lewin skulle et minuts tid senere have udlignet for Everton, da han fik bolden serveret på et sølvfad, men i stedet for en kvalificeret afslutning endte det i stedet med noget, der lignede en aflevering til Iversen i Leicester-målet.

Leicester løb herefter op i den anden ende af banen, hvor Vardy var tæt på at blive dobbelt målscorer, da han først drev gæk med Keane i Everton-feltet, inden han lobbede bolden over Pickford, men overliggeren stod i vejen for Vardy.

Første halvleg var dog ikke slut med førnævnte store chancer. Syv minutter inde i tillægstiden ramte Barnes’ indlæg Keanes arm, hvorefter kampens dommer fløjtede og pegede på straffesparkspletten.

Maddison satte dog et endegyldigt punktum for en lang første halvleg, da han tog sit første Premier League-straffespark siden 2018 – og brændte det. Det var i øvrigt også tilfældet ved det seneste straffespark i 2018.

I begyndelsen af anden halvleg var Iversen på pletten igen, da Calvert-Lewin forsøgte sig med et skud ved den nærmeste stolpe, som Iversen dog klarede med en fodparade.

Et minut senere kunne Iversen dog ikke gøre noget ved, at Iwobi revancherede sine mindre heldige øjeblikke i første halvleg ved på imponerende vis at omdanne en nedfaldsbold fra Leicester-forsvaret til en flugter, som i det nederste målhjørne havnede i netmaskerne bag Iversen.

Da der var spillet en time af mandagens bundgyser, var Vardy tæt på at give Leicester endnu en føring. Den erfarne måltyv headede bolden mod Everton-målet, hvor Tarkowski dog stod strategisk placeret, så han kunne redde hovedstødsforsøget – næsten helt inde på målstregen.

Det var i det hele taget Leicester-mandskabet, som kæmpede hårdest for at få tre point med fra mandagens bundgyser, selvom Everton også var særdeles velspillende med Calvert-Lewin på toppen.

Da der var knap et kvarter tilbage af mandagskampen i Premier League, måtte Iversen endnu en gang agere redningsmand for Leicester, da Everton-mandskabet havde omstillet sig til at spille på kontraangreb, som denne gang var tæt på at blive rigtig farligt.

Söyüncü begik en fejl, som kunne være blevet fatal for ”The Foxes”, da han slap Calvert-Lewin løs foran målet, men heldigvis for Leicester-mandskabet var Iversen igen på pletten.

Til gengæld var Pickford tæt på at smide det hele væk for Everton få minutter senere, da han – på noget af en skovtur – forærede bolden til Vardy, som herefter kunne skyde bolden i det tomme mål. Linjedommerens flag steg dog op, selvom genafspilningerne af målet mere end antydede, at Vardy var onside.

Tillægstiden i anden halvleg blev langtfra lige så begivenhedsrig som det var tilfældet i første halvleg, hvorfor mandagens bundgyser på King Power Stadium endte med en pointdeling. Derfor er der nu er et enkelt point op til overlevelsen for Everton, mens Leicester nu har lige så mange point som Nottingham Forest og Leeds United, men målscoreren har i skrivende stund placeret Leicester over nedrykningsstregen.