N. Williams (51), M. Gibbs-White (67)
Kent Christensen

Liverpool vandt tæt opgør mod bundhold

Liverpool fik tilføjet tre point til Premier League-kontoen, efter en tæt kamp mod Nottingham Forest.
Forinden kampen vidste Liverpool, at de med en sejr kunne rykke to pladser op i Premier League-tabellen og komme op på en sjetteplads – såfremt de skulle vinde kampen over Nottingham Forest, der i øjeblikket ligger på en 19’ende plads i tabellen.

Liverpool havde altså meget at spille for, da tre point kunne være velbeset i forhold til at kunne sikre sig en placering, der kan give adgang til europæisk fodbold i næste sæson. Det skulle dog ikke blive en nem opgave for Liverpool, da Nottingham på ingen måde havde tænkt sig at hvile på laurbærene, da de også havde alt at spille for i forhold til at undgå nedrykning.

Første halvleg var en målløs affære, men med et kæmpe boldbesiddelsesmæssig overtag til Liverpool, der samtidig havde ti målforsøg sammenlignet med Nottingham, der kun havde et enkelt målforsøg i første halvleg. Boldbesiddelsen var 86% i Liverpools favør, og den statistik blev i høj grad videreført til anden halvleg.

I anden halvleg lykkedes Nottingham Forest dog i højere grad at komme frem til målforsøg. Det blev dog Diogo Jota, som i første omgang satte gang i målfesten på Anfield, da han efter to minutter inde i anden halvleg fik sat hovedet på en let bold, der derefter strøg sikkert ind i målnettet til 1-0.

Blot fem minutter efter føringsmålet fra Liverpool lykkedes det nedrykningsholdet at udligne stillingen, da Neco Williams efter en flot høj bold fra Morgan Gibbs-White fik sendt et hårdt skud afsted fra kanten af feltet og ind i målet til 1-1.

De første ti minutter af anden halvleg var hektiske og underholdende. Blot fire minutter efter udligningsmålet svarede Liverpool igen, da Diogo Jota blev dobbeltmålscorer efter et frisparksindlæg fra Andrew Robertson. 2-1 var stillingen efter 55 minutters spilletid.

For en kort stund kom der en smule ro på kampen, og det lignede, at Liverpool havde en ganske overkommelig opgave foran sig – i forhold til at kunne sikre sig sejren. Men efter 67 minutter var Morgan Gibbs-White endnu engang involveret i et Nottingham Forest mål – denne gang som målscorer, da han med et flot skud indeni Liverpools felt fik udlignet til 2-2.

Glæden var dog kort for udeholdet, som måtte se sig slået for tredje gang i kampen – her var det Trent Alexander-Arnold, der med en præcis frisparksaflevering sendte bolden videre til Mohamed Salah, som med et flot skud fra kanten af feltet sendte bolden ind til 3-2.

VAR blev dog taget i brug grundet mistanke om offside, men heldigvis for Liverpool fik de tilkendegivet målet, og dermed var stillingen stadig 3-2 til hjemmeholdet.

Nottingham Forest gav på ingen måde op, og de var flere gange tæt på at få udlignet endnu engang – blandt andet med et overliggerskud fra Brennan Johnson. Desværre for nedrykningsholdet, fik Liverpool fastholdt føringen, og kampen endte derfor 3-2 til Liverpool, som nu ligger placeret på en sjetteplads i Premier League.