J. Gvardiol (70)
R. Mahrez (27)
Niklas Gerster

Skizofrene Leipzig sled sig til et godt udgangspunkt

Forskellen på RB Leipzigs præstation i første og anden halvleg var som nat og dag på Red Bull Arena, og dermed er returopgøret i Manchester nu helt åbent. Gæsterne fra City udviste for anden kamp i streg for stor magelighed, og dermed smuldrede det, som ellers lignede en sikker sejr igen.
Red Bull Arena lagde onsdag aften græstæppe til det første af to opgør i Champions League-ottendedelsfinalerne imellem RB Leipzig og Manchester City.

Gæsterne fra Manchester City som tørster så gevaldigt efter at vinde trofæet med de store ører, var det klart mest dominerende hold i en relativt begivenhedsfri første halvleg. De dominerede som vanligt på kuglen, men der gik længe før de første målchancer opstod.

Op til opgøret havde City dog også fået en markant sten i skoen, da deres store offensive kreatør Kevin De Bruyne havde pådraget sig sygdom, og derfor ikke var i spil. Det var måske en del af forklaringen på, at City brugte så længe på at finde spilåbninger.

Der skulle således en fejl til at åbne kampen op. For en sjælden gangs skyld var RB Leipzig kommet i boldbesiddelse, hvilket de øjensynligt ikke var komfortable ved. Xaver Schlager smed den sjusket væk foran feltet, og det blev straffet prompte af City.

Jack Grealish lavede et par hurtige træk ind i banen, og spillede den dybt imod Ilkay Gündogan, som fikst vippede den videre med hælen til Riyad Mahrez, som havde et frit skud imod Janis Blaswich i buret, og marokkaneren sparkede den resolut i nettet til 0-1 i 27. minut.

Bernardo Silva så ud til at have fået den offensive taktstok i fraværet af De Bruyne, og kort før pausen lavede den vævre portugiser en flot dribletur i højresiden, hvor han drev gæk med flere Leipzig-spillere. Det åbnede venstresiden op til Grealish, som blev fundet af Silva, men den engelske kantspiller sendte sit skud snert over mål.

Dermed sluttede første halvleg med en et-måls-føring til City, som dog slet ikke vadede i chancer. De virkede dog alligevel til at være i kontrol imod et underligt umotiveret og ukoncentreret RB Leipzig-hold. Tyskerne sløsede med pasningerne, og presspillet var i perioder ikke eksisterende.

Der skulle helt andre boller på suppen i anden halvleg, hvis Leipzig skulle gøre sig forhåbninger om at komme tilbage i opgøret. Det må man dog også sige, at der kom, da det var et komplet forvandlet Leipzig-hold der kom ud til anden halvleg.

Leipzig kom ud med meget mere intensitet og energi, og presspillet skabte en mere åben fodboldkamp. Leipzigs fornyede mentalitet gav dem et overtag, som udløste en kæmpe mulighed i 55.minut til indskiftede Benjamin Henrichs, som var blevet spillet helt fri i højresiden af Dominik Szoboszlai, men tyskeres afslutning var for skæv.

Szobszlai var igen på spil i 70. minut, hvor han kanonerede et formidabelt langskud afsted imod Ederson, som måtte give hjørnespark. Det blev taget hurtigt af Marcel Halstenberg, som sendte et indadskruet spark ind imod midtstopperen Josko Gvardiol, som kom højest op, og headede udligningen ind bag Ederson, der var kommet på mellemhånd.

En chokerende udvikling på et opgør, som Leipzig i første halvleg slet ikke var til stede i. Efter udligningen fik vi en kort fase, hvor begge hold forsøgte at række ud efter sejren. Men i slutfasen virkede begge mandskaber rimeligt tilfredse med den uafgjorte tilstand, og ingen jagtede for alvor et føringsmål.

Uafgjort blev således også udfaldet, og dermed er returopgøret på Etihad Stadium den 14. marts nu en åben slagudveksling.