Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

England: Premier League
FT
3 - 0
(1 - 0)
Manchester C
Wolverhampton
E. Haaland (40), E. Haaland (50), E. Haaland (54)
Niklas Gerster

Fjerde Haaland-hattrick sikrede City stensikker sejr imod Wolves

Haaland bomber videre, og nærmer sig en vild hattrickrekord...
Topholdet Manchester City tog imod bundproppen Wolves på Etihad Stadium søndag eftermiddag. Det var to hold, som havde brug for point i hver deres ende af tabellen.

City skulle forsøge at æde sig ind på Arsenal i toppen, og Wolves som befinder sig lige over nedrykningsstregen, skulle forsøge at kravle længere væk fra bunden.

Første halvleg var ikke den mest begivenhedsrige af slagsen. Vi fik et forventeligt kampbillede, hvor City dominerede på kuglen, hvortil Wolves stillede sig i deres lave organisation, og primært levede på omstillinger.

Selvom City havde bolden mest, sled de dog med at finde gennembrud, og der gik længe før de spillede sig frem til de helt store chancer. Men efterhånden blev Wolves mere møre af at jagte bolden, og i det 40. spilleminut opstod der så en situation, som vi har set mange gange før.

Riyad Mahrez skabte uro med driblinger i højresiden, hvorefter han lagde den til rette for Kevin De Bruyne, som havde taget en position på kanten af feltet. Belgieren sendte herpå en sukkerbold ind i panden på Erling Haaland, som med sit 23. ligamål bragte hjemmeholdet i front.

Og det var som om, at det ødelagde en del af gejsten for Wolves, for i momentet efter blev Jack Grealish nedlagt af Nathan Collins, og dommeren pegede på pletten. Det lignede unægteligt også et straffespark til den engelske kantspiler, men efter et VAR-tjek blev kendelsen omstødt.

Grealish var dog på spil igen kort efter, da han på en omstilling vristede sig fri, og hakkede på kassen, men afslutningen blev blokeret på stregen. Wolves kom mere og mere ned i sækken, og pausefløjtet må have været kærkomment for de gulklædte, som end ikke blev noteret for et skudforsøg i løbet af de første 45 minutter.

Wolves var dog med den aktuelle stilling nødsaget til at komme længere frem på banen. Det gav øjeblikkeligt gæsterne vanskeligheder, da City dermed fik mere plads at boltre sig på. I 49. minut blev Ilkay Gündogan så nedlagt i feltet af Ruben Neves, og dommeren pegede igen på pletten.

Straffesparket fik denne gang lov at stå, og dermed kunne Haaland med lethed blive dobbelt målscorer, da han sikkert trillede straffet ind, og lavede sit sæsonmål nummer 30. Det lignede en meget lang halvleg for kriseramte Wolves.

Der gik da også kun få minutter, før Wolves igen kom i problemer. Jose Sa lavede en forkølet pasning i opspillet fra sin keeperposition. Mahrez opsnappede den, og kunne frit afslutte, men han lagde den uselvisk til rette for Haaland, som let kunne fuldende sit hattrick.

Dermed havde Haaland gjort dagens arbejde, og kunne med sit fjerde Premier League-hattrick holde tidlig fyraften efter en time, hvor Julian Alvarez afløste ham.

PL-legenden Alan Shearer er manden med rekorden for flest hattrick i en Premier League-sæson. Shearer står noteret for fem styk – dermed er der måske en ny rekordmulighed i kikkerten for den norske bomber?

3-0-scoringen cementerede City-sejren, og de lyseblåklædte blev herefter mere magelige, og Wolves kom mere til fadet. Det gav en mere åben fodboldkamp, og initiativet bølgede lidt frem og tilbage.

Efterhånden fortjente Mahrez også et mål med sin indsats, og marokkaneren fik også bolden i nettet i det 67. minut, da han flot chippede den ind over Jose Sa efter et godt oplæg fra De Bruyne. Men det forblev ved 3-0, da Mahrez akkurat havde sneget sig ind i en offside-position.

Mange flere begivenheder fik vi dog ikke. Daniel Podence havde et enkelt nærgående forsøg for Wolves, men udfaldet var der aldrig tvivl om. City kunne give spilletid til flere breddespillere, imens Wolves arbejdede på at stoppe blødningen, og efter 3-0-målet virkede de til allerede at have rettet fokus imod næste spillerunde.

Opgøret sluttede 3-0, og dermed har City 45 point, og er kun to point efter Arsenal, som dog har spillet to kampe færre, og møder Manchester United 17.30. Wolves kunne ikke tage meget med fra kampen, og må slide videre i overlevelseskampen.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER