Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Kent Christensen

FIFA-præsident foreslår verdensomspændende Pelé-hyldest

Den ofte kritiserede og kontroversielle FIFA-præsident, Gianni Infantino, rejste til Brasilien for at hylde den brasilianske fodboldlegende, der døde sidste torsdag i en alder af 82.
Gianni Infantino har i den grad præget mediebilledet i fodboldens verden på det seneste – og med god grund. Han er en af frontpersonerne, der gjorde det muligt for Qatar at få tildelt VM-værtskabet, der ifølge manges øjne var dybt amoralsk grundet mistanke om korruption, utilgivelige arbejdsforhold for migrantarbejdere – samt homofobisk lovgivning.

Men efter den brasilianske fodboldlegende, Pelé, i torsdags afgik ved døden, så har Infantino forsøgt at genvinde moralske point ved at foreslå en flot gestus til ære for den 82-årige, nu afdøde, fodboldlegende. Godt 40 minutter inden begravelsens start stillede FIFA-præsidenten op til interviews med de lokale journalister i Sao Paulo, hvor han blandt andet udtalte:

- Vi vil bede alle verdens lande om at opkalde et stadion efter Pelé. Jeg tror, at de unge mennesker i hele verden, alle generationer, skal huske Pelé og den glæde, han har bragt til fodbold.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER