Niklas Gerster

Tchouaméni: Vi har ikke vundet noget endnu

Det franske landshold lader ikke følelserne styre. De er fokuserede på næste opgave ifølge den unge midtbanekomet Aurélien Tchouaméni.
- Ja altså. Vi forsøger bare at forblive fokuseret. I sidste ende har vi bare nået finalen. Vi har ikke vundet noget endnu. Vi vil bare stå sammen og være rolige, for vi har en stor kamp på søndag.

Sådan sagde den unge Real Madrid-spiller Aurélien Tchouaméni til TV2 Sport i mixed zone efter Frankrigs semifinale-sejr over Marokko i går. Jublen efter sejren var nemlig relativt afdæmpet fra franskmændene, men det skyldtes ifølge 22-årige Tchouaméni altså ikke mangel på glæde, men i stedet et målrettet mentalt fokus på at den sidste og afgørende kamp skal vindes.

Derudover fik Tchouaméni henledt opmærksomheden på, hvorfor dette franske landshold har leveret så godt ved VM. Det er nemlig sket før, at de forsvarende verdensmestre kikser til det efterfølgende verdensmesterskab. Men Frankrig har haft snuden i sporet, og det er der ifølge Tchouaméni en helt særlig årsag til:

- Der er mange spillere, der allerede har vundet VM, men der er også en del, der ikke har været med før. Vi er nogle, der ikke har så meget erfaring, men for hver kamp vi spiller, får vi mere og mere erfaring, og vi er helt sikkert klar til at kæmpe, og vi er klar til at vinde titlen.

Midtbanespilleren kalder altså den klassiske gode blanding af unge og mere erfarne spillere for den gode cocktail, der har gjort det muligt for Frankrig at præstere så flot. Hvis det lykkes for ”Les Bleus” at vinde VM, vil det desuden være første gang i VM-historien, at en verdensmester genvinder titlen. Den store kamp sparkes i gang søndag klokken 16.00.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER