A. Rabiot (27), O. Giroud (32), K. Mbappé (68), O. Giroud (71)
C. Goodwin (9)
Jonas Corap

Frankrig sikrede sig komfortabel sejr over Australien

Olivier Giroud skød sig op ved siden af Thierry Henry som den mest scorende Frankrig-spiller, da Frankrig sikrede sig en 4-1-sejr.
Da Frankrig og Australien mødtes tirsdag aften var der en klar forventning om, at franskmændene kunne sikre sig en komfortabel sejr, da de var storfavoritter til opgøret. Der var dog en forbandelse som lurede, hvor de sidste tre VM-vindere ikke formåede at vinde deres første gruppekamp, hvorefter de senere røg ud af deres respektive grupper.

Kampen startede mod alle forventninger bedst for Australien, da Fred Goodwin bragte dem foran med 1-0 efter ni minutters spil, da han bragede bolden op i nettaget overfor en chanceløs Hugo Lloris i Frankrig-målet. Frankrig bragte dog balance i regnskabet, da Adrien Rabiot efter 27 minutter headede bolden i mål til 1-1 efter et hjørnespark. I det 32. minut kunne Olivier Giroud bringe Frankrig i front med 2-1, da han let kunne sparke bolden ind i det frie mål efter et fint oplæg fra Rabiot. Mod slutningen af halvlegen fik Jackson Irvine en god mulighed, som han dog headede på stolpen.

I anden halvleg spillede Frankrig klart bedst, hvor de dominerede stort. Det var derfor ikke overraskende, at det næste mål skulle tilfalde Frankrig, da Kylian Mbappé efter 68 minutter kunne score efter et flot hovedstød via stolpen til 3-1 efter et eminent indlæg fra Ousmane Dembelé. Kort efter sendte Mbappé et fint indlæg ind til Giroud som scorede sit mål nummer 51 for Frankrig. Dermed gjorde det ham til den mest scorende spiller i Frankrigs historie sammen med Thierry Henry.

Frankrig vandt kampen 4-1, og dermed fik de en fremragende start på VM-turneringen. Frankrig spiller på lørdag mod Danmark klokken 17, Australien spiller mod Tunesien samme dag klokken 11.