Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Louis Andersen

Norsk fodboldchef ændrer mening - rejser alligevel

Tilbage i september udtalte præsidenten for Norges Fodboldforbund, Lisa Klaveness, at de ikke ville sende repræsentanter til VM i Qatar, nu har de vendt sig 180 grader.
Lise Klaveness, som er præsident for Norges Fodboldforbund (NFF), vil alligevel rejse til Qatar under VM, der begynder senere på måneden. I september udtalte Klaveness ellers, at de fra forbundet hverken ville sende ansatte eller politisk valgte til VM. Men nu har hun altså ombestemt sig.

- Formålet med rejsen er først og fremmest at følge op og sætte pres på menneskerettighedsspørgsmålene i Qatar, som har været et tema i mange år, siger hun til NRK.

Norge er blandt dem, som har udvist den største kritik af de forhold, som migrantarbejdere og minoriteter har i Qatar. I marts stod Klaveness på talerstolen på FIFA’s kongres og rettede en stor og skarp kritik mod både VM-værten og FIFA selv. Nu har Klaveness ændret mening og i den forbindelse udtalte hun følgende til NRK:

- Selv om vi har besluttet ikke at være til stede på stadionerne under kampene, bør vi være til stede i Qatar, når VM sparkes i gang for at gennemføre det, vores medlemmer har pålagt os, nemlig at lægge pres både før, under og efter mesterskabet.

Det norske landshold er ikke kvalificeret til turneringen, og landstræner Ståle Solbakken har også valgt ikke at tage til Qatar for at overvære turneringen. VM-slutrunden begynder 20. november.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER