Frankrig
K. Dolberg (34), A. Olsen (39)
Kenneth Nielsen

Au revoir til de franske stjerner!

Frankrig mødte frem til kampen med en masse afbud, men de store nationer er kendetegnet ved at have et hav af store stjerner til rådighed, og mandskabet fra Les Bleus er bestemt ingen undtagelse, hvorfor der ventede danskerne en stor udfordring!
Puslespillet var ganske klar forud for aftens kamp, hvis Danmark skulle vinde puljen - kun en sejr kunne bruges! Omvendt var Frankrig med et nederlag i overhængende fare for at rykke ned fra A-puljen, hvilket ville være en kæmpe skuffelse. Det var derfor en kamp, hvor begge landshold skulle jagte en sejr i deres respektive bestræbelser på at opnå succes!

Man skulle tro, at Kasper Hjulmand i hans oplæg til kampen havde brugt vendingen: TEMPO OG ENERGI! For tempo og energi, var lige præcis, hvad de danske drenge bragte fra kampens første fløjt. Men det var dog ikke kun Danmark, som var energiske, da franskmændene ligeledes bragte en masse, og vi havde derfor ingredienserne til en tempofuldt første halvleg. I løbet af det første kvarter var Frankrig umiddelbart det farligste hold, og danskerne stod derfor dybt i længere perioder, hvor der flere gange var optakt til halve chancer, uden dog at Schmeichel for alvor kom på prøve. Herefter kæmpede Danmark sig tilbage, og fik tilspillet sig flere dødbolde, hvilket også illustrerede sig på statistikken, da danskerne fik ikke færre end ni hjørnespark i løbet af de første 45-minutter! Og i takt med de mange dødbolde kom målene også, da Kasper Dolberg og Andreas Skov Olsen sørgede for en fortjent 2-0 føring til pausen - ren eufori i den danske andedam!

I lighed med starten på kampen, så var det også Frankrig, som umiddelbart startede bedst i anden halvleg med flere halve chancer til følge. Men som oftest set før, har Danmark efterhånden fået opbygget et ganske solidt hold med stor tro på egne evner, hvorfor hjemmeholdet også så meget komfortable ud, da Frankrig ikke rigtigt kom frem til store chancer. Vi skulle da også helt hen til det 66’ minut, før franskmændene for alvor blev farlige, da Mbappé slap alene igennem, men Schmeichel klarede situationen med den største selvfølgelighed. Herefter herskerede der nogle hektiske minutter med flere gode chancer til Frankrig, men heldigvis var de franske VM-mestrer ligeså uinspireret i deres afslutninger, som en fransk fortovscafé uden croissanter og espresso på menukortet! Herefter fik Danmark igen styr på kampen, og de franske stjerner blev derfor sendt hjem med et ganske fortjent nederlag!

Frankrig vandt VM, og nu har Danmark slået dem to gange i træk - var der nogen, som sagde, at der dufter af recepten og VM-guld til de danske drenge?