Christian Bang Jensen

Ander Herrera vender hjem

Baskiske Ander Herrera skifter fra Paris Saint-Germain og hjem til sin gamle klub Athletic fra Bilbao på en lejeaftale for resten af sæsonen.
Efter otte år i udlandet er det på tide for Ander Herrera at vende hjem til fødebyen. I 2014 sendte Athletic fra Bilbao i Baskerlandet midtbanespilleren ud på eventyr i engelske Manchester United. Siden tog talent den Bilbao-fødte søn videre til byernes by og Paris Saint-Germain, men nu i sommeren 2022 er det tid for sønnen at vende hjem.

Ander Herrera skifter med andre ord fra Paris Saint-Germain til La Liga-klubben Athletic på en lejeaftale for resten af sæsonen. Den 33-årige centrale midtbanespiller var ikke med i planerne for det ”nye” Paris Saint-Germain-projekt, under ledelse af træner Christophe Galtier, og for at finde spilletid skulle han ud på nye eller rettere gamle græsmarker.

Selvom Ander Herrera er født i Bilbao, var han ikke det største baskiske talent i sine ungdomsår, og derfor fik han sin fodboldopdragelse i Zaragozas ungdomsafdeling. Her udviklede talentet sig dog rigtig flot, og i 2011 købte den baskiske klub midtbanespilleren fri for omkring 45 millioner kroner. Ander Herrera nåede 128 kampe for Athletic i en af klubbens bedre perioder i nyere tid, hvor det blandt andet blev til en fjerdeplads i ligaen i 2014. På baggrund af de gode præstationer købte Manchester United den dengang 23-årige Ander Herrera for omkring 270 millioner kroner, og her opnåede han 189 kampe i den røde trøje. Da kontrakten med De Røde Djævle i 2019 løb ud stod Paris-Saint Germain klar. Her er det blevet til 95 kampen, men efter Christophe Galtier har taget over, er midtbanespilleren røget om i køen.

Ander Herreras kontrakt med Paris-Saint Germain udløber efter denne sæson, så meget tyder på at den 33-årige spillers tid i Frankrig er passé.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER