Silkeborg
Í. Jóhannesson (2), Í. Jóhannesson (59)
Anders Mathiasen

FCK sejrede, men gummibenene blev sat på prøve

Det var en ægte topkamp, der ventede i nationalarenaen Parken onsdag aften, da mesterskabsfavoritterne fra FCK tog imod formstærke Silkeborg IF. SIF kunne derudover sikre sig bronzemedaljerne med en sejr. Med andre ord: Der var alt på spil.
Kampen startede som forventet med bulder og brag. Hjemmeholdet fra FCK kunne allerede efter to minutter bringe sig foran på et fint mål af den unge Isak Jóhanneson. Det var et FCK-hold, der fra start pressede højt og viste, at de havde alt at spille for. På den anden side var det tydeligt at fornemme, at udeholdet lige skulle vænne sig til en ekstreme atmosfære i Parken.

Efter en 1. halvleg uden de store chancer fortsatte 2. halvleg i samme spor. Silkeborg IF kom bedre med i kampen og fik kontrol på bolden. Efter 59 minutters spil kunne FCK bringe sig på 2-0, da Isak Jóhanneson nemt kunne lægge en inderside på et fint indlæg fra Peter Ankersen. Det lignede, at den unge islænding var et pænt stykke offside, men kampens dommer Jens Maae var af en anden overbevisning. Målet bestod, og det så nu for alvor svært ud for udeholdet fra Søhøjlandet.

Efter 74 minutter fik SIF kanoneret sig tilbage i kampen, da det unge talenrt Søren Tengsted på et fremragende langskud bragte Silkeborg på 2-1. Dette var dermed den unge angribers andet mål i sæsonen, det første blev også scoret mod FCK. SIF havde nu for alvor kæmpet sig tilbage i opgøret og vundet momentum. Der ventede et spændende sidste kvarter, hvor FCK´s begyndende gummiben blev sat på prøve.

Mod kampens slutning formåede SIF at presse FCK, og kom også frem til flere halve muligheder, dog uden for alvor at gøre det farligt for Københavns forsvar. Kampen slutter derfor 2-1 til FC København, som betyder, at FCK lægger pres på FC Midtjylland i kampen om guldet, mens Silkeborg IF må vente lidt med at sikre sig bronzemedaljerne.