Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Stefan Lindahl

Allegri fredet i Juve - Behov for indkøb til sommer

Massimiliano Allegri er også Juventus-træner i næste sæson, og derfor er klubben gået i gang med at forberede sommerens transfervindue.
Selvom sæsonen ikke er gået som ønsket i Juventus, der fik deres dårligste Serie A-start i, og som efter fem runder kun lige lå på den rigtige side af nedrykningsstregen efter en udebanesejr på 3-2 over Spezia, så har Torino-klubben ikke i sinde at stoppe samarbejdet med Massimiliano Allegri efter sæsonen. Det skriver Gazzetta dello Sport.

Juventus kæmper stadig for at sikre sig en placering i Serie A’s top fire, som vil sende dem i Champions League i næste sæson. I den øjeblikkelige stilling er Juve fem point foran Roma med fire runder tilbage, og derfor kan Juve selv afgøre deres skæbne.

Det italienske mesterskab kan matematisk stadig lade sig gøre for Juve. Det vil dog kræve, at de to Milano-klubber i toppen af tabellen dummer sig helt gevaldigt i sæsonens sidste fire runder (for Inter fem med deres udsatte kamp mod Bologna, red.). Derfor er Juves eneste realistiske mulighed for et trofæ i denne sæson Coppa Italia, hvor man i finalen i medio maj møder de forsvarende italienske mestre Inter.

Fredningen af Allegri betyder, at klubben er begyndt at forberede sommerens transfervindue. Her kigger Juventus blandt andre på tre Chelsea-spillere. Det drejer sig om centerbacken Antonio Rudiger, der tidligere har repræsenteret Roma, venstrebacken Marcos Alonso, som har en Serie A-fortid i Fiorentina, og den italienske midtbanespiller Jorginho.

Det er dog ikke de eneste spillere på kilometer lange ønskeliste hos den italienske storklub, der også har navne som Paul Pogba, Sergej Milinkovic-Savic, Renan Lodi, Nicolo Zaniolo, Giacomo Raspadori og Nikola Milenkovic stående.

Det bliver selvsagt ikke alle spillere, som ender på Juves lønningsliste i den kommende sæson. De tre Chelsea-spillere nævnes dog af mediet som Juves primære transferønsker.

Behovet for defensiv bredde

Transferfrie Rudiger er den defensive førsteprioritet, men det bliver ikke en nem aktion. Rudiger er tidligere blevet nævnt som et varmt emne hos blandt andre Real Madrid. Hvis det ikke kan lykkes, vil man igen forsøge sig med at kapre en Fiorentina-profil i form af Milenkovic, som man gjorde det med Federico Chiesa, Federico Bernardeschi og i 1990 med det italienske fodbold-ikon Roberto Baggio.

En central forsvarsspiller virker vital for Juve frem mod næste sæson. Lige nu har Torino-klubben fire af slagsen i førsteholdstruppen. Matthijs de Ligt, den gamle garde med 34-årige Leonardo Bonucci og 37-årige Giorgio Chiellini samt det 27-årige evighedstalent Daniele Rugani. Sidste sommer blev Cristian Romero solgt til Atalanta, som solgte den argentinske stopper videre til Tottenham. I indeværende sæson er Merih Demiral udlånt til netop Atalanta, som forventes at aktivere den købsoption, der er indlemmet ind i leje-aftalen.

På venstre backen har Juventus i år været skuffede over Alex Sandro. Derfor kigger man sig om efter en ny venstreback, hvor Alonso er førstevalget. Den 31-årige spanier har et år tilbage af sin kontrakt med Premier League-klubben og vurderes af statistikmediet Transfermarkt til at have en markedsværdi på 115 mio. kroner. Alternativet til Alonso er Atleticos Renan Lodi, som har spillet under halvdelen af Madrid-klubbens La Liga-kampe fra start i indeværende sæson.

Midtbane-problemet

Det er dog særligt på midtbanen, at Juve ønsker oprustning. Adrien Rabiot har fået fripas til at forlade klubben til sommer. Det betyder med garanti, at Juve vil hente en central midtbanespiller, da klubben lige nu udover Rabiot kun råder over Manuel Locatelli, Denis Zakaria, Arthur og Weston McKennie. Her er Jorginho førstevalget, men spillerens løn-ønske er angiveligt en stor udfording for Torino-klubben. 54 mio. kroner vil Jorginho have om året, hvilket vil gøre ham til den bedst lønnede centrale midtbanespiller i truppen, hvis Rabiot forlader klubben, og Aaron Ramsey ikke vender tilbage.

I marts meddelte Mirror, at Rangers ikke har nogen intensioner om at gøre Ramseys leje-ophold til en permanent kontrakt, da de ikke kan imødekomme waliserens løn. Derfor forventes det, at Juve vil ophæve kontrakten med Ramsey, når det skotske eventyr slutter i ultimo maj, et år før kontrakten udløber i sommeren 2023.

Selvom Jorginho er førstevalget, så kan det ændre sig med en tilgang af enten Milinkovic-Savic eller Pogba. Qua Pogbas forventede lønkrav, virker et køb af Milinkovic-Savic dog mere sandsynligt. Sker det, så vil Allegri angiveligt bruge Locatelli som den dybtliggende spilfordeler i den kommende sæson, og så vil Jorginho efter sigende ikke blive hentet.

Økonomien

Disse transferspekulationer kommer i sidste ende an på Juves økonomi. Allerede inden transfervinduet åbner ved Torino-klubben, at de skal sende 300 mio. kroner til Fiorentina, hvis de vil gøre Federico Chiesas ophold permanent. Derudover skal Juve også tage stilling til Alvaro Morata-situationen. I skrivende stund har Juventus en 267 mio. kroner stor frikøbsklausul på den Atletico Madrid-ejede angriber. Det virker dog svært usandsynligt, at Juve vil betale det beløb for den spanske angriber, som i indeværende sæson har scoret otte Serie A-mål i 31 kampe.

Et farvel til Paulo Dybala, Aaron Ramsey og Adrien Rabiot vil dog give mere luft på bundlinjen. Tilsammen tjener de tre spillere 265 mio. kroner om året i Juve. Det svarer til en over 20 % af klubbens samlede årlige lønudgifter.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER