Torsten Brix

Fall of The Red Empire

Efter det ydmygende nederlag til Manchester City ramte United bunden… hvad skal der ske i fremtiden? Indkast.dk har lavet en tilstandsrapport for Old Trafford og den ser ikke godt ud!
Hvad er galt i Manchester United…? Dette er nok et af de største spørgsmål, der for tiden presser sig på for fodboldfans rundt om på hele kloden. Indkast.dk har kradset lidt i overfladen og fundet ud af, at det største problem findes i den nuværende trup – og dennes sammensætning. Men før vi kom til den erkendelse, var vi omkring andre problematikker, som kommer herunder.

For selvom Manchester United er en af de mest succesfyldte klubber i europæisk fodbold, var nederlaget på 1-4 til rivalerne fra City langt værre, end cifrene antyder, og flere problemer blev endnu mere tydelige. Her kommer nogle af dem:

Ejerskabet af klubben
The Glazers har, siden de overtog klubben i 2005 taget gigantiske summer ud af klubben, hvorimod Citys ejere - Sheikh Mansour – i samme periode har pumpet gigantiske summer ind i deres klub. Dette har været medvirkende til, at Manchester Uniteds gæld nu skulle være på over 4.500.000.000 kroner, hvilket regnskabet fra sidste uge viste. I dette kunne man også læse, at gælden var vokset med 370 millioner kroner.

For en måned siden stoppede Ed Woodward i Manchester Uniteds ledelse. Han har været meget udskældt, men måske er det en smule urimeligt og i stedet skulle kritikken måske i større grad rettes imod klubejerne.


Indkøbene
Siden Sir Alex Ferguson stoppede i Manchester United i 2013, har indkøbene samlet set været dårlige. For blot at nævne nogle af de indkøb, der har været voldsomt kritiseret, kunne nævnes: Alexis Sanchez, Morgan Schneiderlin, Memphis Depay, Bastian Schweinsteiger, Henrikh Mkhitaryan, Angel Di Maria, Aaron Wan-Bissaka, Fred, Victor Lindelöf, Eric Bailly, Paul Pogba, Edinson Cavani, Anthony Martial og den nuværende anfører Harry Maguire. Mange af disse spillere har slet ikke levet op til den pris, som Manchester United har betalt for dem, og har slet ikke levet op til forventningerne.

Spillerne har simpelthen ikke været gode nok, men der har også været købt ind i øst og vest, og manglen på en sportsdirektør har været voldsom. Til sommer har rekordindkøbet Pogba kontraktudløb ligesom Jesse Lingard, Juan Mata og Cavani, så der skal nok blive ryddet lidt op i truppen til den tid.


Coaching
Hvis man igen kigger på kampen imod City og forskellen den seneste tid imellem de to klubber, så er det udpræget, at Pep Guardiola har hentet nogle gode spillere til City og gjort dem endnu bedre. I flere tilfælde, virker det næsten til det modsatte, er sket i Manchester United.

Spillere som Phil Jones, Maguire og Wan-Bissaka er ikke blevet bedre, efter de er kommet til United, og udviklingen for angriberne Martial og Marcus Rashford er gået i den forkerte retning. Dette peger i den grad på manageren og især det hold, der er omkring ham. Ole Gunnar Solskjær blev kritiseret for trænerteamet, der var omkring ham, og Ralf Rangnick får nu samme kritik. Han hentede Chris Armas ind i teamet. Han havde ingen erfaring med Premier League, efter han var blevet fyret i to MLS-klubber. Var der ikke nogen mere kvalificerede til det job?


Stadion
Tidligere var Old Trafford et berygtet fort. Det er det ikke længere, og drømmene er ikke, hvad de har været på “The Theatre of Dreams”. Tilskuerne laver ikke så meget larm som tidligere og stemningen er forandret, efter flere tilskuere er ”turister”.

Imens klubber som Manchester City, Liverpool, Arsenal og Tottenham har fået imponerende stadions, kan man ikke sige det samme om Old Trafford – der siges at have flere huller i taget. Her har ejerne også skuffet med deres manglende indsats.


Managere
Til sommer vil Manchester United præsentere deres femte permente manager på ni år. Til sammenligning har Jürgen Klopp været i Liverpool siden 2015 og Pep Guardiola i City siden 2016.

Før Rangnick siger historikken: David Moyes, Louis van Gaal, Jose Mourinho og Solskjær, hvilket i den grad hænger sammen med den manglende kontinuitet og linje i klubben. Den næste manager har i den grad brug for tillid for at komme til at præstere for klubben, som har brug for en voldsom oprydning – blandt andet i truppen.


Spillerne
Efter nederlaget til City var den tidligere United-legende Roy Keane meget hård imod mange af spillerne. Han mente, at fem-seks af spillere fra kampen aldrig skulle spille for United igen. Dette kom endda, selvom både Edinson Cavani og Cristiano Ronaldo var skadede til kampen. Der skal en stor oprydning til i truppen til sommer, og her kommer nogle af Indkast.dks bud på spillere, der enten ikke er gode nok til Manchester United eller slet ikke lever op til den løn og det ansvar, som de får:

Phil Jones
Forsvarsspilleren blev købt dyrt ind og bliver ofte nævnt i kritikken af United-holdet, som han faktisk ikke er i nærheden af. Men han er et skrækeksempel på en spiller, som er faldet voldsomt i niveau og som høster godt af en meget lang kontrakt, der burde blive rykket i stykker.

Cristiano Ronaldo
Her springer vi ned i en bombe… Ronaldo er med rette elsket af mange, men… han er ikke fremtidens mand på Old Trafford, og den næste manager på Old Trafford skal tænke i fremtidsløsning. Ronaldo har et gigantisk ego, som ikke passer til situationen i Manchester United. Derudover er han blevet 37 år og alene af den grund har han ingen fremtid i Manchester United.

Ederson Cavani
Cavani spillede ikke kampen imod City, da han for sjette kamp i træk ikke var fysisk klar til kampen. Han er simpelthen blevet for gammel.

Harry Maguire
Duer ikke som anfører, da han ikke fører an. Han er for langsom, ofte fejlplaceret og tager en masse forkerte beslutninger. Forsvarsspilleren er ikke blevet den ”Virgil van Dijk”, som United havde håbet på. Han er simpelthen ikke god nok til Manchester Uniteds hold i fremtiden, hvis de skal være en del af den europæiske top – igen.

Aaron Wan Bissaka
Han er en god højre back – uden tvivl, men han er ikke ligeså god som Alexander-Arnold, Reece James og Kyle Walker. Mod City havde han store problemer med Phil Foden, som flere gange viste, at han var meget hurtigere end Bissaka. Han er en fin back, men ikke en spiller, der løfter Uniteds niveau imod Champions League.

Victor Lindelöf
Mod City lignede den svenske forsvarsspiller absolut heller ikke en spiller, der kan løfte Uniteds niveau imod Champions League.

Fred
Fred mangler disciplin… men også færdigheder.

Paul Pogba
Den franske verdensmester kan ikke overføre niveauet fra landsholdet til Manchester United og hans fremtid mål være et andet sted end på Old Trafford. Efter mange United-kampe har man siddet med tanken: ”Er Pogba ikke bedre end det?” Men efterhånden skal man nok sænke forventningerne for den dyrtindkøbte spiller.

Marcus Rashford
Masser af rygter sender angriberen væk fra Manchester United og flere af disse historier handler om, at Rashford også ønsker at forlade klubben. Hans form er stærkt nedafgående, og selvom United var uden Ronaldo og Cavani imod City, var der ikke plads i startopstillingen til deres nr. 10.


Samlet
Det seneste år har Manchester United ikke vundet tre kampe i træk, så truppen skal ændres voldsomt til sommer og mere end fem-seks spillere skal forlade klubben. United-fansene vil have Champions League tilbage på Old Trafford, men det kræver tålmodighed, ligesom der har været til Mikel Arteta i Arsenal. Manchester United skal genopbygges, og der skal trykkes på ”reset-knappen” efter Fall of The Red Empire.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER