Stefan Lindahl

De Ligt på vej mod Juve-exit

Den hollandske forsvarsstjerne Matthijs de Ligt kan være fortid i Juventus til sommer.
I sommeren 2019 betalte Juventus 653 mio. kroner for den hollandske forsvarsspiller Matthijs de Ligt i Ajax Amsterdam. Efter tre år i Torino-klubben kan det italienske eventyr for hollænderen være slut til sommer. Det meddeler Corriere dello Sport.

Stopperen står øverst på ønskelisten hos Premier League-klubben Chelsea, som har svært ved at få forlænget kontrakterne med Antonio Rudiger og Andreas Christensen, der udløber efter indeværende sæson. Derfor skulle London-klubben have sigtet rettet mod de Ligt, som kan købes fri af Juve for 955 mio. kroner til sommer via en frikøbsklausul.

22-årige de Ligt er den næstbedst betalte i Juventus, og Serie A-klubben behøver fortsat at skære ned på deres lønbudget grundet coronapandemiens negative effekt på klubbens økonomi. Med et salg af hollænderen to år før spillerens egentlige kontraktudløb vil spare Juve 185,5 mio. kroner i lønbudgettet. Et salg af de Ligt via frikøbsklausulen kan altså indbringe Juventus over 1 mia. kroner.

Hvis de Ligt bliver solgt til sommer, så vil Juventus gå efter de to Chelsea-spillere, som lige pt. står til at kunne hentes gratis i form af danske AC og Rudiger. Derudover kigger Serie A-klubben også på Niklas Sule, der har kontraktudløb i Bayern München efter indeværende sæson, og AC Milans kaptajn Alessio Romagnoli, som står i samme situation.

Den 22-årige hollænder og Juventus ligger i skrivende stund på Serie A’s femteplads, som ikke giver klubben adgang til Champions League efter sommerpausen. For Juventus har de Ligt spillet 98 kampe. I sin første sæson hos Torino-klubben vandt forsvarsspilleren det italienske mesterskab og året efter blev det til en sejr i både Coppa Italia og den italienske Super Cup.

Det læser brugerne på INDKAST lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER