Sociedad
A. Isak (55), A. Elustondo (80)
Christian Bang Jensen

La Real overtager førstepladsen i La Liga

Med en sejr på 2-0 over Celta Vigo har Real Sociedad overtaget La Ligas førsteplads efter 11 spillerunder. De to mål blev scoret af den svenske angriber Alexander Isak og forsvarsklippen Aritz Elustondo.
Mens regnen piskede ned i Vigo i det nordligste Spanien, skulle baskerne fra Real Sociedad forsøge at holde hovedet koldt. For med en sejr over hjemmeholdet Celta Vigo kunne de blå- og hvidstribede spillere fra San Sebastian spille sig på en overraskende førsteplads i den bedste spanske række.

Og det gjorde de baskiske krigere. For selvom det holdt hårdt og Celta Vigo spillede op til dans i første halvleg, stod den normale reservemålmand, Mathew Ryan, en blændende kamp, og med flere gode redninger sørgede han får, at pausestillingen var 0-0.

I anden halvleg var det omvendt topholdet Real Sociedad, der stod bedst frem, og hvad Celta Vigo i denne sæson mangler, det har baskerne personificeret ved svenske Alexander Isak. Celta-målmanden Matias Dituro lavede ellers en fin redning, men riposten sprang ud for fødderne af den unge angriber, der for femte gang i sine sidste seks spillede kampe for henholdsvis Real Sociedad og det svenske landshold, kunne bringe gæsterne på sejrs- og føringskurs.

Celta Vigo svarede igen med et fantastisk gennemspillet angreb, men målet af Brais Mendez blev korrekt underkendt for offside, og i stedet var det den rutinerede forsvarsspilleren Aritz Elustondo, der kunne lukke kampen i det 79. minut ved at sætte pandebrasken på et indlæg og dirigere bolden i nettet.

Dermed indtager ”La Real” førstepladsen i La Liga tre point foran både Real Madrid, Sevilla og Real Betis på de næste pladser. De forsvarende mestre, Atlético Madrid kan torsdag aften spille sig på siden af trioen med en sejr ude over Levante.

Real Sociedad har to gange tidligere vundet det spanske mesterskab: I 1980-81 og 1981-82.