FC Midtjylland
Evander (26), J. Brumado (46)
Asbjørn Steffensen

FC Midtjyllands ti mand stjal sejren fra FC København i et fyldt Parken

Til trods for tidligt at blive reduceret til ti mand formåede FC Midtjylland at tage fusen på FC København i Parken.
Der ventede de to tophold, FC København og FC Midtjylland et udsolgt Parken søndag aften. Rammerne var sat til endnu et dramatisk og underholdende opgør mellem de to klubber. Førstepladsen i Superligaen var på spil og begge mandskaber var klar til at give kæmpe for de tre point og håneretten.

Opgøret startede meget taktisk, hvor de to hold skulle se hinanden an og have føling med kampen. Lydniveauet i Parken var højt grundet de mange hjemmebane-fans på stadion, der forsøgte at brøle deres hold til sejr.

Efter 20 minutters spil lå Jonas Wind pludselig i græsset efter en duel med FC Midtjyllands Evander. Dommer Jakob Kehlet måtte ud og se episoden igennem og gav derefter Evander et direkte rødt kort for en stempling. Et dårligt udgangspunkt for udeholdet, der nu skulle spille resten af kampen i undertal.

FC København formåede ikke at udnytte overtallet i resten af første halvleg og holdene gik til pause ved stillingen 0-0.

Anden halvleg startede eksplosivt og overraskende, da FC Midtjyllands Junior Brumado satte to modstandere og derefter trykkede på kassen. Hans forsøg blev afrettet undervejs, hvilket gjorde umuligt for Kamil Grabara i målet at redde, og bolden røg i målnettet.

Et kvarter senere fik FC Midtjylland et straffespark, som efterfølgende på billederne viste sig at være udenfor feltet. Frisparket sparkede Gustav Isaksen forbi målet.

FC København sad på stort set hele spillet resten af kampen, hvor de forsøgte at udnytte overtallet og få udlignet. Både Jonas Wind og Zeca kom til skudmuligheder, men havde ikke held med deres forsøg.

FC Mmidtjyllands unge islandske målmand, Elias Olafsson, stod en glimrende kamp og havde sikre hænder. Hjemmeholdet kom ikke forbi Olafsson, og scorede ikke til trods for at være i overtal i 70 minutter.

FC Midtjylland kan juble over de tre point på en svær udebane mod deres rivaler og overtager førstepladsen i Superligaen for første gang denne sæson.