Y. Poulsen (28), S. Kjær (31), A. Olsen (41), T. Delaney (58), A. Cornelius (90)
Daniel Jensen

6 på stribe: Danmark smadrede Israel

Danmark kunne her til aften tage et afgørende skridt mod VM, da de fik besøg af Israel i Parken.
Det var et sandt topopgør i kvalifikationspulje F, da gruppens to tophold, Danmark og Israel, tørnede sammen i den danske hovedstad. Danskerne kunne med en sejr tage et afgørende skridt mod den direkte kvalifikation, imens israelerne nærmest var nødt til at hente tre point for at bevare kontakten til Danmark på førstepladsen.

Kun ti minutter skulle der gå, før nettet for første gang begyndte at blafre i Parken. Eran Zahavi blev sendt alene afsted mod Kasper Schmeichel, og den israelske angriber scorede sikkert. Linjevogteren markerede dog for offside, og efter en tur hos VAR blev den beslutning fastholdt.

Danskerne var generelt ikke kommet alt for godt fra start, men efter 25 minutter tog de alligevel føringen. Mikkel Damsgaard satte fuldstændig en israeler med en god vending på midten af banen, og efter en noget alternativ et-to med Andreas Skov Olsen trykkede han til bolden. Ofir Marciano i gæsternes mål fik akkurat handskerne på afslutningen, men på returen kunne han intet stille op. Yussuf Poulsen var hurtigst over bolden og sparkede Danmark foran med en afslutning helt oppe under nettaget.

Det gav Danmark blod på tanden, og kun fem minutter senere kunne Parken endnu en gang bryde ud i jubel. Daniel Wass tog sig af et frispark i højre side, og det slog han perfekt ind i panden på Simon Kjær. Den danske kaptajn sendte et reselut hovedstød afsted mod det lange hjørne, og så stod der 2-0.

Danskerne fortsatte med at køre på, og fem minutter før pausen blev det også 3-0 efter et fantastisk mål. Joakim Mæhle blev sendt afsted i venstre side, og inde foran mål fandt han Damsgaard. Damsgaard chippede bolden videre til Skov Olsen, der flugtede bolden over i det lange målhjørne uden chance for den israelske målmand.

Det var også stillingen, de to hold gik til pause med.

Israel havde en kæmpe opgave foran sig i anden halvleg, men allerede efter 20 sekunder var det ved at gå galt igen. Først måtte Thomas Delaney se sin afslutning blive reddet af den israelske målmand, og efterfølgende måtte Damsgaard se sit forsøg blive sparket væk på målstregen.

Et fjerde mål lå i luften, og danskerne kom da også på tavlen igen. Wass tog sig af et frispark i venstre side, og denne gang fik han lagt en præcis bold til bagerste stolpe, hvor Delaney stod helt fri. Tæt under mål var det intet problem for midtbanespilleren at gøre arbejdet færdigt, og han headede sikkert bolden i mål.

Det var ikke meget Israel fik spillet sig frem til, og deres bedste forsøg indtil videre i kampen kom 18 minutter før tid. Her tog Mohammad Abu Fani chancen på kanten af det danske felt efter et kort hjørnespark, men hans afslutning gik tæt forbi den ene stolpe.

I kampens overtid blev det også 5-0 efter endnu en dødbold. Der blev i første omgang dømt straffespark, men efter et VAR-tjek blev det lavet om til et frispark på kanten af feltet. Den tog Jens Stryger sig af, og han smed en sukkerbold til bagerste stolpe, hvor Andreas Cornelius headede bolden i mål.

Danmark er med sejren fortsat ubesejrede og har efter seks kampe 18 point og en målscore på hele 22-0. Israel må se sig henvist til tredjepladsen, da Skotland på udebane besejrede Østrig. Danmarks næste opgave er på udebane imod Moldova den 9. oktober.