Stefan Lindahl

Officielt: Everton-angriber vender hjem til Juve

Den italienske Everton-spiller Moise Kean vender efter to år ejet af Premier League-klubben hjem til Juventus.
Moise Kean skal igen tørne ud for Juventus. Det meddeler Serie A-klubben i en pressemeddelse tirsdag morgen.

Juventus skriver, at man har sikret sig Kean på en to-årig leje-aftale for et samlet beløb på 53,5 mio. kroner. Det beløb skal betales fordelt over de to sæsoner. Efter leje-opholdets ophøren har Torino-klubben forpligtet sig til at købe Kean for 214 mio. kroner. Det beløb skal betales over de efterfølgende tre sæsoner.

Transferformlen for Kean-handlen er derfor identisk med den, som Juventus tidligere på måneden lavede med Sassuolo, da de sikrede sig Manuel Locatelli. For økonomisk trængte Juventus er det naturligvis en fordel, at de kan skubbe udgifter længere ud i fremtiden og fordele dem over en længere periode.

Den italienske angriber skiftede fra netop Juventus til Everton for to somre siden. Her betalte Premier League-klubben 225 mio. kroner for Kean, men opholdet blev aldrig den store succes.

Italieneren oplevede blandt andet under Everton-manager Duncan Ferguson at blive skiftet ind og ud i samme kamp. Ferguson forsvarede efterfølgende beslutningen med, at han ville bruge en ekstra udskiftning for at slå tid af klokken omkring overtiden i den omtalte kamp imod Manchester United, som endte 1-1.

Sidste sommer valgte Everton at udleje Kean til Paris Saint-Germain, hvor italieneren sprudlede i den stærke parisiske offensiv. I 41 kampe for pariserne leverede angriberen 17 mål. 13 af dem kom i 26 Ligue 1-kampe.

21-årige Kean kom til Juventus som 11-årig fra Torinos ungdomsakademi. For Juventus’ førstehold leverede Kean, før skiftet til Everton, otte mål i 21 kampe.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER