E. Kahl (3), E. Kahl (16)
A. Andersen (1), M. Opondo (90)
Henrik Varbøl Andersen

AGF smed sejren i overtiden

Det traditionsrige opgør i Superligaen mellem AGF og OB bød på hurtige scoringer og en flot første halvleg, hvor det hele endte med et fortjent point til hver.
Det startede med et brag i Århus, da OB allerede efter et minut bragte sig i front mod et hjemmehold, som derved fik tyret en kold spand vand i hovedet. Et hjørnespark havnede helt ovre i bagerste område, hvor Alexander Juel Andersen sled sig fri og headede bolden ind bag Jesper Hansen.

Drømmestarten for OB holdt dog kun halvanden minut før udligningen lå bag den debuterende målmand Hans Christian Bernat. Et højt indlæg fik den urutinerede målmand ikke bokset væk ordentligt væk, og returen endte hos svenske Eric Kahl, som i bedste Casper Højer stil hamrede den ind ved nærmeste stolpe.

Det virkede som om, at David Nielsen havde fået banket noget aggressivitet tilbage i ”De Hvie”. De satte sig på tingene, og Albert Grønbæk var tæt på 2-1, da han tog chancen fra kanten af feltet, men afslutningen sneg sig forbi den ene opstander.

AGF-målscoreren Eric Kahl var ikke færdig denne søndag eftermiddag. Et fremragende angreb sendte Albert Grønbæk til baglinjen i højre side, og hans aflevering skråt bagud i feltet havnede hos den fremadstormende Kahl. Denne gang lagde svenskeren stille og roligt bolden ind midt i målet, og satte de hungrende hjemmefans i ekstase.

Intensiteten var høj i hele halvlegen, og dommer Morten Krogh hev ostemaden op hele seks gange i løbet af halvlegen med tre advarsler til hvert hold. Der blev dog ikke scoret flere mål, og dermed kunne David Nielsen sprinte ned i omklædningsrummet og forberede hvordan ”De Hvie” skulle hive sæsonens første sejr hjem.

Hvis AGF-træneren havde bedt sine spillere fortsætte stilen i anden halvleg, så havde de glemt at lytte. AGF stod pludselig langt tilbage på banen og overlod initiativet til fynboerne, som dog havde svært ved at blive farlige. En masse indlæg blev pareret af de store AGF-forsvarere og Jesper Hansen tog ligeledes fint fra.

Det var småt med chancerne i begge ender, og stilstanden i kampen tog mere og mere til. OB manglede kreativitet og hjemmeholdet fra Århus lurede hele tiden på omstillinger, men det blev ikke rigtigt farligt fra nogen af holdene.

Med små fem minutter tilbage af opgøret skulle den indskiftede polske angriber Dawid Kurminowski have afgjort kampen, da han fik en friløber ned mod OB-målet, men en skidt afslutning gjorde at OB kunne ånde lettet op i situationen, og fortsat jagte point med til turen hjem.

I det meste af anden halvleg lå det også i luften, at der kunne komme point med hjem til Fyn, og blot et minut inde i overtiden fik fynboerne forløsningen. En fremragende aflevering fra Mads Frøkjær fandt en helt fri Moses Opondo i feltet, og alene med Jesper Hansen svigtede han ikke. 2-2 som igen ville sende AGF sejrløse fra banen.

Som uforstående må man undre sig over, hvorfor de århusianske værter stoppede med at spille fodbold i anden halvleg, og hvor de fuldstændig overlod initiativet til gæsterne fra Fyn. Der var dog fremgang at spore hos værterne, som trods alt må tage noget positivt fra første halvleg med videre.

Et point til hver flytter dog ikke meget i tabellen for nogen af holdene, som forsat befinder sig udenfor top seks.