Philip Sinkbæk Jensen

PSG mod Messi-finansiering: Må sætte ti topspillere på salgslisten

Efter at Lionel Messi i går underskrev en toårig kontrakt med Paris Saint-Germain, der sikrer argentineren en fyrstelig hyre på 8,78 millioner kroner om ugen, må Pariser-klubben være nødsaget til at sætte flere profiler til salg for at finansiere tilgangen af Messi.
Paris Saint-Germain har været enormt aktiv i sommerens transfervindue, hvor klubben har hentet Gianluigi Donnaruma, Achraf Hakimi, Sergio Ramos, Georginio Wijnaldum og senest Lionel Messi, der i særdeleshed kan mærkes på den kapitale beholdning i klubben.

Lionel Messi modtager nemlig en fyrstelig hyre på hele 8,78 millioner kroner om ugen, der i samkvem med Neymar og Kylian Mbappés kontrakter udgør et enormt pres på lønudgifterne i klubben.

Den franske hovedstadsklub må derfor se sig nødsaget til at sælge ud af profilerede spillere for at få råd til at have Messi og co. på lønningslisten.

Ifølge the Athletic, så forventede PSG-ledelsen, der modtager milliardbeløber fra sine ejere i Qatar, at Messi-handlen ville ”finansiere sig selv” på handlens kommercielle værdi forankret i trøjesalg, sponsorater, omtale og billetsalg.

Selvom at PSG-fanshoppen kunne melde udsolgt på Messi-trøjer allerede i går, så stemmer regnskabet stadigvæk ikke overnes, og ti spillere står til at skulle sælges i dette transfervindue.

Salgsbare PSG-profiler

PSG har et væld af profilerede målmænd, der kan noteres på salgslisten. Udover Gianluigi Donnarumma, er fire andre målmænd indskrevet i førsteholdstruppen på nuværende tidspunkt:

Salgsbare målmænd
Keylor Navas3 år tilbage af kontrakt
Sergio Rico3 år tilbage af kontrakt
Denis Franchi2 år tilbage af kontrakt, der er oprykket fra U19
Alexander Letellier1 år tilbage af kontrakt

Derudover er Alphonso Areola ikke inkluderet i truppen selvom at den franske landsholdsmålmand er vendt tilbage fra sit lejeophold i West Ham, der har 1 år tilbage af kontrakt i PSG, men dog har en opkøbsklausul hos West Ham.

Udover salgsbare målmandsprofiler, så råder PSG også over en håndfuld markspillere, der står til at få minimal spilletid efter de mange tilkomster af profiler i klubben:

Salgsbare forsvarsspillere
Abdou Diallo3 år tilbage af kontrakt
Thilo Kehrer2 år tilbage af kontrakt

Salgsbare midtbanespillere
Idrissa Gueye2 år tilbage af kontrakt
Rafinha 2 år tilbage af kontrakt

Salgsbare angrebsspillere
Mauro Icardi3 år tilbage af kontrakt

Derudover har PSG-cheftræneren, Mauricio Pochettino udtalt, at tilgangen af Lionel Messi ikke er ensbetydende med, at Kylian Mbappé skifter i dette transfervindue selvom at franskmanden kun har ét år tilbage af sin kontrakt.

Disse ti spillere udgør de nuværende salgsemner i Paris Saint-Germain, der dog har endnu flere profiler på lønningslisten, som ligeledes ikke kan forholde sig sikker på, at de indgår i Pochettinos planer for holdet.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER