T. van Weert (8), X I. Fossum (28), X K. Kusk (73), T. Prica (87)
A. Andersen (55), A. Okosun (66), A. Andersen (90)
Jonas Hermansen

To straffesparksredninger ikke nok for OB i kamp om europæisk fodbold

AaB vandt i dag 3-2 over OB, som er deres nærmeste rivaler til 7. pladsen, som giver adgang til Europa Conference League-playoff.
Dagen i dag bød på masser af glæde for Danmarks befolkning, i og med at det i dag blev lovligt for blandt andet værtshuse at genåbne. I genåbningsplanen var også fodboldfans tænkt ind. Fra i dag, onsdag d. 21. april, må fodboldfans nemlig igen komme ind på stadion og se deres hold spille. Der var derfor lagt op til en uovertruffen begejstring og intensivitet i dagens kamp mellem de to Superliga-klubber.

Intensivitet kom der også nok af. De to klubber gav fansene noget for pengene i et spændingsfyldt opgør, der bød på chance efter chance.

Det første mål kom fra hjemmeholdet, da Tom van Weert udnyttede en forsvarsfejl fra OB og satte bolden sikkert ind bag OB-målmanden, Sayouba Mande, til 1-0.
Den afrikanske målmand er normalt 3. valg til målmandsposten i OB, men spillede fra start pga. skader til de to andre målmænd, og derfor kunne OB-fans måske godt frygte, at han skulle blive dagens negative højdepunkt.

Dagens højdepunkt blev han, da han reddede to straffespark fra AaB - først et fra Iver Fossum, som ellers gjorde sit ypperste for at sætte bolden så yderligt som muligt, og senere i kampen var det Kasper Kusks tur til at få sit halvforkølede straffespark reddet af den store målmand, som læste begge spark perfekt.

Intensiteten stod højt i stort set hele kampen, og dette satte også negative spor i form af skader til begge hold - OB's Elis Thrandarson blev udskiftet efter blot 17 minutter, og hele tre andre udskiftninger fandt sted inden anden halvleg - i van Weert, Janus Drachmann og Jakob Ahlmann.

Hjemmeholdet AaB stod for de fleste store chancer i første halvleg, hvor OB's største chancer var et mål fra Issam Jebali, som efterfølgende blev dømt offside og nogle skud udenfor feltet, som enten endte som målspark eller blev reddet af AaB-målmand Jacob Rinne.

Anden halvleg bød på samme niveau af intensitet, og det flød ligeså med store chancer.
OB skulle jagte mål for at komme tilbage i kampen, men det var AaB, der kom bedst fra start, efter OB's forsvarsspiller, Alexander Juel Andersen, scorede et uheldigt selvmål efter flot spil fra AaB.

OB kreerede flere chancer i anden halvleg, end de kunne prale af i første, og netop dette skulle vise sig at komme til gavn, da Ayo Simon Okosun steg til vejrs på et hjørnespark og headede bolden ind til en reducering på 2-1.

Den store midtbanespillers mål gav liv til håbet om point i Aalborg til de blå-hvide fra Odense, men alt dette skulle ændres, da den 19-årige, Tim Prica, satte bolden stensikkert ind bag Mande til 3-1 efter et flot oplæg af den indskiftede Lucas Andersen.

Det så derfor skidt ud for OB og på trods af en sen scoring fra selvmålsskytten, Alexander Juel, så blev det altså ikke til point for OB, som må gå skuffet fra Aalborg Portland Park.