Fodbold nyheder

FC København:
Metoden og processen er kritisabel og usolidarisk

Af Philip Sinkbæk Jensen

Efter at en række europæiske fodboldklubber og fodboldforbund har tilkendegivet sine holdninger omkring den nyligt private liga, Super League, melder FC København også sin holdning ud.

Article image
Ritzau-Scanpix

Super League har i sinde at etablere en privat liga, der går uden om det internationale fodboldsystem, som mindre klubber ikke kan være foruden. Dette får FC København til at melde ud, at ’Løverne’ tager skarp afstand til Super League-konceptet. I en pressemeddelelse kritiserer hovedstadsklubben ligaen for at underminere hele fodboldens økosystem, og finder desuden metoden og processen kritisabel og usolidarisk.


FC København er medlem af ECA, the European Club Association, hvor FC Københavns Director of International Affairs, Daniel Rommedahl, også er bestyrelsesmedlem. Bestyrelsen i FC København er dermed enig i de udmeldinger, som ECA og UEFA er kommet med i offentlige udmeldinger søndag aften og i dag, og støtter derfor op omkring ECA og UEFA:

- Som repræsentant for de 246 førende klubber i Europa understreger vi vores forpligtelse til at arbejde på at udvikle UEFA's klubturneringer for cyklussen, som begynder i 2024 og ECA vil være stærkt imod en lukket Super League-model, siger Daniel Rommedahl via FCK.dk.

FC København melder yderligere, at klubben aktivt vil deltage i Super League-diskussionerne og opponere mod ligaen gennem organerne ECA og UEFA, der samler klubber, ligaer og forbund på tværs af fodbold-Europa. FC København stadfæster, at klubben ønsker at sikre et stabilt, europæisk fodboldsystem.

Mere om FC København

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik