Christian Bang Jensen

Frikøbsklausulen skal imødekommes

Ibrahima Konaté er angiveligt meget tæt på et skifte til Liverpool, men skal den engelske klub hente den franske U/21-landsholdsforsvar, så skal frikøbsklausulen imødekommes.
I indeværende sæson har de forsvarende engelske mestre, Liverpool, kæmpet med seriøse skadesproblemer i bagkæden, hvilket er en afgørende faktor for, at Jürgen Klopps mandskab sandsynligvis ikke vil være i stand til at forsvare Premier League-titlen.

Men en potentiel forstærkning til det hårdtprøvede forsvar kan være på vej fra næste sæson. Det engelske medie The Athletic har i den senere tid beskrevet, at Ibrahima Konaté fra RB Leipzig er udset som det første store transfermål for ”The Reds”, og at den 21-årige forsvarsspiller allerede har gennemført et lægetjek i forbindelse med den franske U/21-landsholdssamling i marts.

Skal Liverpool have fat i forsvarstalentet forventes det dog, at frikøbsklausul på omkring 300 millioner kroner skal imødekommes, hvilket vil gøre Ibrahima Konaté til det fjerde dyreste salg i den tyske klubs historie.

For RB Leipzig ville Ibrahima Konaté være den anden centrale forsvarsspiller der forlader klubben efter denne sæson. Dayot Upamecano har allerede skrevet under på sin kontrakt hos ligarivalerne Bayern München, der også udløste hans frikøbsklausul. Imidlertid har RB Leipzig dog hentet to erstatninger til bagkæden; Josko Gvardiol i Dinamo Zagreb og Mohamed Simakan i Strasbourg, mens også Angelino fortsætter i klubben efter endt lejeophold.

Ibrahima Konaté har i denne sæson kun fået ni Bundesliga-optrædener for RB Leipzig, da han – ligesom den kommende arbejdsgiver – har været slemt ramt af skader.

Det vil være anden gang, at Liverpool henter et stort talent i RB Leipzig. I 2018 hentede man Naby Keïta for 445 millioner kroner - det dyreste salg hos "De Røde Tyre."

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER