Lazio - Bayern München

Europa: Champions League
Lazio J. Correa (49)
Stadio Olimpico (Roma)Fuld tid1-4
Bayern München R. Lewandowski (9), J. Musiala (24), L. Sané (42), F. Acerbi (47)
OptaktLineupReferatVideo

Bayern kom, de så, de sejrede

Af Daniel Jensen

Bayern München skulle fortsætte deres titelforsvar, da de her til aften var taget til Rom for at møde Lazio i klubbernes første opgør i Champions Leagues ottendedelsfinale.

Article image
Ritzau-Scanpix

De forsvarene Champion League-vindere fra Bayern München kom flyvende fra start i Rom, og selvfølgelig var det Robert Lewandowski, der scorede til 1-0 efter kun ti minutters spil. Lazios forsvarspiller Mateo Musacchio forsøgte at spille bolden tilbage til Pepe Reina i målet, men afleveringen blev alt for kort. Det opfangede Lewandowski hurtigt, opsnappede bolden, rundede Reina og sparkede bolden i et tomt mål.

Lazio var på trods af det tidligere mål meget godt med i kampen, og de begyndte at true Bayern-målet mere og mere, men i stedet for en udligning kom tyskerne på 2-0. Alphonso Davies satte gang i et godt angreb og fandt Leon Goretzka, som hurtigt spillede bolden videre til blot 17-årige Jamal Musiala. Her tog han chancen fra kanten af feltet, og med et hårdt fladt spark placerede han bolden helt ude ved den ene stolpe uden chance for Reina inde på stregen.

Bayern München forsatte med at køre på og fem minutter før halvleg, blev det endnu værre for italienerne. Patric tabte bolden på egen banehalvdel, og så satte Kingsley Coman fart på. Franskmanden kørte direkte mod mål, men Reina leverede en god redning på hans forsøg. Riposten endte dog lige i fødderne på Leroy Sané, og tyskeren gjorde det uden problemer til 3-0.

Et minut af anden halvleg skulle der gå, før Lazio kom bagud med 4-0. Italienerne havde sendt alle de store med frem på et hjørnespark i håbet om en reducering, men i stedet slog Bayern München kontra. Coman fandt Sané i dybden, og med et fiks træk satte han fuldstændig Patric og smækkede bolden hårdt ind i feltet. Her lurede Davies ved bagerste stolpe, men inden bolden var nået så langt, sparkede Francesco Acerbi bolden ind bag sin egen keeper.

Lazio fik dog hurtigt svaret igen, for kun to minutter senere fik de reduceret. Her tog argentineren Joaquín Correa sagen i egen hånd og driblede sig igennem tyskernes forsvar og sparkede bolden ind bag Manuel Neuer til 1-4.

Lazio formåede aldrig rigtigt at sætte Bayern München under pres, og tyskerne kontrollerede herefter sejren sikkert hjem. De forsvarende mestre sikrede sig dermed et stærkt udgangspunkt til returopgøret på Allianz Arena om tre uger.Lazio
(3-5-2)
25Pepe Reina
4Patric ↩53
33Francesco Acerbi
37Mateo Musacchio ↩31
29Manuel Lazzari
21Sergej Milinković-Savić ↩81
6Lucas Leiva ↩53
10Luis Alberto ↩81
77Adam Marušić
17Ciro Immobile (C)
11Joaquín Correa
Bænk
1Thomas Strakosha
71Marco Alia
20Felipe Caicedo
94Vedat Muriqi
14Wesley Hoedt ↪53
7Andreas Pereira
16Marco Parolo
18Gonzalo Escalante ↪53
19Senad Lulić ↪31
32Danilo Cataldi ↪81
92Jean-Daniel Akpa Akpro ↪81
96Mohamed Fares
Bayern München
(4-2-3-1)
1Manuel Neuer (C)
4Niklas Süle
17Jérôme Boateng
27David Alaba
19Alphonso Davies
18Leon Goretzka ↩63
6Joshua Kimmich
10Leroy Sané ↩90
42Jamal Musiala ↩90
29Kingsley Coman ↩75
9Robert Lewandowski
Bænk
39Ron-Torben Hoffmann
13E. Choupo-Moting ↪90
20Bouna Sarr ↪90
21Lucas Hernández ↪75
8Javi Martínez ↪63
22Marc Roca

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik