Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
FT
0 - 4
(0 - 0)
Dynamo Kiev
Barcelona
S. Dest (52), M. Braithwaite (57), M. Braithwaite (70), A. Griezmann (90)
StillingOptakt
Nicolai Christensen

Optakt: Dynamo Kiev – Barcelona

I ligaen er Barcelona kommet dårligt fra start, men i Champions League har de i deres første tre kampe fået maksimum point. Her får I optakten til Dynamo Kiev – Barcelona i Champions Leagues gruppe G.
Kommentar:
Dynamo Kiev og Barcelona har tidligere mødtes 11 gange, hvor det er blevet tre sejre til ukrainerne, en uafgjort og syv sejre til catalonierne. Sidst holdene mødtes var i sidste runde af Champions League, hvor Barcelona hjemme på Camp Nou tog imod Kiev, der kom til kampen med op imod 10-11 smittede spillere med covid-19, og de fleste forventede derfor en nedsabling af holdet fra den ukrainske hovedstad.

Det startede også med et stormløb ned imod ukrainernes felt, hvor de allerede efter fem minutter kom bagud, da Lionel Messi sparkede et straffespark ind. Men ikke desto mindre var Dynamo Kiev slet ikke uden chancer, og havde det ikke været for en verdensklasse-kamp af Marc-Andre Ter Stegen, så havde ukrainerne fået point med. Ronald Koeman slap dog med skrækken, og Barca vandt 2-1.

Det stiller nu ”Blaugrana” med maksimum point for tre kampe, og med en sejr i morgen aften over Dynamo Kiev så sikrer de sig allerede videre avancement til knockout-fasen med to kampe tilbage. Dermed en noget anden situation end den som de er stillet i, i La Liga hvor de ikke er kommet godt i gang.

Hjemmeholdet fra Dynamo Kiev imponerede i sidste runde på Camp Nou, og vil derfor ikke være uden chance i morgen. De kommer ind til kampen efter en 2-0-sejr på udebane i ligaen, der har medvirket til, at de fører den ukrainske Premier League med tre point ned til Shakhtar Donetsk efter 10 runder spillet.

Lidt spændende er det, at Ronald Koeman til kampen har udtaget en trup uden spillere som Lionel Messi og Frenkie De Jong, som Koeman har valgt at spare til opgøret.

Karantæner og skader:
Dynamo Kiev:
Denys Garmash
Denys Boyko
Heorhii Tsitaishvili
Mikkel Duelund
Mykyta Burda
Oleksandr Karavaev
Tudor Baluta
Volodymyr Kostevych

Barcelona:
Ansu Fati
Gerard Pique
Ronald Araujo
Sergi Roberto
Sergio Busquets

Forventede startopstillinger:
Dynamo Kiev (4-2-3-1):
Buschan
Kedziora, Zabarnyi, Mykolenko, Vuivcharenko
Shepelev, Andrievsky
Sharapenko, Buyalsky, De Pena
Supriaga

Barcelona (4-2-3-1):
Ter Stegen
Dest, Mingueza, Lenglet, Alba
Pjanic, Alena
Dembele, Coutinho, Pedri
Griezmann

Bud på kampens profil:
Barcelona blev i weekenden ramt af en langtidsskade til Gerard Pique, som er på en plads, hvor man i forvejen er uden Ronald Araujo, og har en Samuel Umtiti, der ikke har spillet fast siden 2018. Derfor kommer der højst sandsynligt resten af sæsonen til at være meget pres på Clement Lenglet, der for alvor skal levere og lede forsvaret, hvis Koeman har forhåbninger om, at holdet fra Catalonien skal komme langt i Champions League. Første test for franskmanden bliver imod Dynamo Kiev, hvor det bliver første gang, at Lenglet skal styre forsvaret.

Bud på kampens resultat:
Dynamo Kiev er i denne sæson ikke et specielt højt-scorende mandskab, hvor de i snit scorer lige under to mål pr. kamp i den ukrainske liga, og lukker lige under et mål ind pr. kamp. Barcelona svinger meget i deres præstationer, og det kan derfor være svært at tegne et mønster ud fra deres kampe under Ronald Koeman.
I Champions League har de dog været ret stabile, og de øjner en førsteplads i denne pulje, som vil give dem større chance for at komme videre fra en eventuel ottendelsfinale, derfor vil de gøre, hvad de kan for at vinde. De er dog svækkede i defensiven uden Pique og Busquets, så derfor bliver buddet på kampen fra Indkast.dk 2-1 til Barcelona.

Kampen bliver fløjtet op af Matej Jug klokken 21:00 tirsdag aften på Stadion NSK Olimpiyskiy i Kiev. Kampen kan ses på TV3 Sport og Viaplay.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER