Fodbold nyheder

20-årig skal erstatte David Silva

Af Troels Drasbech

Guardiola er meget fortrøstningsfuld inden David Silvas snarlige exit.

Article image
Ritzau-Scanpix

David Silva er igang med sin sidste sæson for Manchester City - med sine 75 mål samt 137 assists i 426 kampe for klubben, skulle man tro, at Pep Guardiola gik rundt med hovedpine grundet afgangen af den vitale spiller.

Meget tyder dog på, at problemet ikke bliver specielt stort for den spanske manager - den blot 20-årige Phil Foden ligger nemlig i kulissen og lurer på sit helt store gennembrud på City-mandskabet.

I gårsdagens kamp mod Burnley var Foden elektrisk, hvor han bl.a. scorede hele to mål - midtbanespilleren beskrev efterfølgende selv kampen som værende sin bedste præstation i klubben indtil videre.

Den unge englænder har nu bidraget med seks mål og syv assists i 28 kampe - i kun 12 af kampene har Foden været i startopstillingen. En imponerende statistik af stjernefrøet.

Guardiola udtalte selv efter kampen mod Burnley:

- Da David fortalte os, at det var hans sidste år, forklarede jeg klubben, at vi havde Phil og dermed ikke havde nogen grund til at investere.

- Han fortjener at være en del af holdet, og hvert minut han spiller er velfortjent. I de næste 10 til 15 år bliver han en fænomenal spiller for denne fantastiske klub, udtalte Guardiola. Det erfarer Daily Mail.

Guardiola har gjort et fantastisk stykke arbejde de seneste par år omhandlende Fodens udvikling - den 20-årige englænder virker klar til at udfylde nogle store sko, når klubben får brug for det.

Mere om Philip Foden

Mere om Manchester C

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik