Fodbold nyheder

Van Dijk:
Mit liv var i fare

Af Troels Drasbech

Den hollandske forsvarsmur fik sig en slem forskrækkelse tilbage i 2012.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det har ikke altid været en garanti, at Virgil van Dijk skulle blive en af nutidens bedste forsvarspillere, vinde årets spiller i Premier League og blive Champions League-vinder med Liverpool. Forsvarsklippen blev som 20-årig akut sendt på hospitalet, hvor hollænderen blev indlagt sammen med frygten for at miste livet.

Chokket kom i 2012 - kort før skiftet til Celtic blev realiseret - da Van Dijk blev sendt på hospitalet med akut blindtarmsbetændelse, hvilket førte til bughindebetændelse samt en infektion i den ene nyre og det hele kulminerede med en akut operation.

- Jeg husker stadig, da jeg lå i den seng - det eneste jeg kunne se, var rør dinglende ud af mig. Min krop var ødelagt, og jeg kunne intet gøre. I sådan et moment kørte de værste scenarier rundt i mit hoved - mit liv var i fare, udtalte Van Dijk til Daily Mail, inden han fortsatte:

- Min mor og jeg diskuterede de mulige scenarier samt bad til gud. På et tidspunkt var jeg nødsaget til at underskrive nogle papirer, som var en form for testamente. Det hele kunne have været ovre, afsluttede Liverpool-spilleren.

Van Dijk overlevede heldigvis den skræmmende periode, og skiftede i 2013 Groningen ud med skotske Celtic.

Mere om Virgil van Dijk

Mere om Liverpool

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik